Va rog frumos, care este diferenta intre exproprierea din anii "50 si exproprierea din 2006?!...daca sunt expropriat in 2006 pentru constructia de autostrazi,interes de utilitate publica,etc. ,pot eventual nepotii mei peste 30 de ani, sa solicite despagubiri asa cum se intampla pe legea 10 si legea 247?!
Mai simplu, daca astazi primesc 10 mii euro pentru casa demolata si pt. terenul aferent si un apartament nou la bloc in schimb, ma pot razgandi peste 30 de ani?!
Exproprierea se poate face doar pentru cauza de utilitate publica , dupa o justa si prealabila despagubire. Exproprierile efectuate de statul roman in perioada 1946 - 1989 se faceau de regula fortat si fara vreo despagubire, de exemplu: proprietarul unei case cu teren devenea chirias la bloc. In prezent , nu se mai pune problema de asa ceva ci, de cuantumul despagubirilor ( corecta sau incorecta evaluare a imobilelor, functie de interesele directe sau indirecte ale unor ,,personaje"cu umbrela politica.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea 4/1973....
ili47
Am cunparat casa si teren,terenul a intrat in proprietate Statului Roman conf. L 4/1973,in anul 1989 a fost demolata casa ,eu am fost achitata pentru casa ... (vezi toată discuția)