avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune ,care lege reglementeaza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune ,care lege reglementeaza?

Am cumparat casa +teren in anul 1983,terenul a intrat in patrimoniul Statului Romanm,casa demolata in anul 1985,Cartea Funciara apare cu "lipsa la inventar " la Of.carti Funciare Cluj-Napoca ( lipsesc 4000 de carti funciare ).
Am depus cerere de despagubire in natura a terenului pe baza L 10,la Primarie ,dar sunt refuzata ca trebuia sa depun la Camera Agricola .
intrebarea mea :cum este cu uzucapiune ,am extras la mine din 1984 ,pe care apare Statul Roman cu drept de folosinta eu pe baza L 4/1973
cu respect

Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 14:18, 6 Octombrie 2008
După părerea mea nu puteţi invoca uzucapiunea. Lipseşte elementul esenţial - posesia. Dumneavoastră sunteţi doar detentor precar. Ar fi o discuţie teoretică prea lungă dacă ar trebui să dezvolt ideea.

Liviu S.Bordaş
Multumesc pentru raspuns,
da sunt intr-un cerc vicios
dupa ce am cumparat am si fost demolata,si Statul a dat la CUG,au inceput sa sape fundeatie ,si dupa 1989 s-au oprit ,nu se mai construieste nimic,numai fosta mea pivnita mai exista...
De la cine am cumparat au decedat (eu am aproape 70 de ani),nimeni altcineva nu revendica terenul ,eu cosesc si am niste copaci..
Cui va reveni terenul ?daca eu nu am nici-o speranta,
cu deosebit respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren,casa demolata ili47 ili47 A fost demolata casa inainte de 1989,nu s-a mai realizat obiectivul pentru care m-i s-a luat casa si terenul. In 2001 am depus cerere pentru despagubire ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune 50rinn 50rinn Buna ziua.Tatal meu a cumparat in 1975 500 mp dintr-o parcela de 1000mp de la tatal sau ceilalti 500mp iau revenit tot lui dar fara act de v/c .Pe ternul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stef11111 stef11111 Buna ziua ! In anul 2006 am mostenit de la bunica mea o casa si teren curte.Bunica mostenise la randul sau aceasta proprietate de la o sora. In timpul vietii, ... (vezi toată discuția)