avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantier actionat in instanta la o Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantier actionat in instanta la o Asociatie de proprietari din Tulcea

in urma cu ceva timp,mi sa protapit in usa,vecina de la etajul 4,fiind toata numai un zambet,si-mi zice:vecinu,nu ati vrea sa semnati aici?? asta pentru ca sotul meu sa devina presedintele asociatiei>??? nevrand sa ma pun rau cu vecinii,ma apuc si semnez acel tabel(nestiind ca va urma calvarul dupa),iar numai dupa cateva zile,aflu ca vecinul de la 4,a devenit oficial ..domnul presedinte al asociatiei nr 10... bunnnn,pana aici,toate bune si frumoaseeeeeeee...
la putin timp insa,urmeaza surprizaaaaaaaa...
am primit acasa o citatie de la tribunal,prin care sunt instiintat ca am fost actionat in judecata,de catre asociatie,pentru suma de 1200 de lei!!!
la suma de 1200 de lei datorie,imediat cei doi,administratorul si noul presedinte,mi-au adaugat imediat cheltuielile de judecata(asta pana a avea loc primul termen de judecata),si au inceput de asemeni sa-mi perceapa si la aceasta suma,penalitati!
cand le-am cerut explicatii,mi-au raspuns vulgar,si au ocolit raspunsul!
la aceasta asociatie(mai precis asociatia nr-ul 10 din tulcea),penalitatile la penalitati,sunt la ordinea zilei,eu ajungand sa platesc pe luna la apa potabila cate 200 de lei,fara ca suma restanta sa scada deloc!!!(suntem 3 persoane,la 2 camere)
Acum cand a aparut legea conform careia penalitatile vor fi sterse,daca se plateste suma restanta in termen de un an de zile,m-am prezentat din nou la asociatie,cu o cerere prin care ceream reesalonarea datoriei(care este de 2000 de lei),si prin care ma obligam sa achit suma restanta in cel mult 2-3 luni de zile(nu 12,asa cum prevede legea).
Bineinteles ca am fost pus la respect de cei 2(care trateaza asociatia de proprietari ca be o afacere proprie),si mi-au spus sec,ca voi primi un raspun oficial in termenul legal de 30 de zile,dar ca,cu siguranta nu vor aplica aceasta lege!!
Au trecut si cele 30 de zile,in care,bineinteles nu am primit nici un raspuns din partea asociatiei,fapt pentru care m-am adresat cu o plangere penala la procuratura.
Dar haideti sa va zic de fapt,de cei cei doi asa zisi domni,nu vor sa aplice lege:
1.PENTRU CA ACEASTA LEGE SA POATE FI APLICATA,SUMELE RESTANTE TREBUIESC TRECUTE SEPARAT DE PENALITATI(acest fapt nu se intampla la asociatia nr-ul 10,si de aceea ei nu pot defalca sumele de penalitati,si tot din acea cauza se produce si furtul,adica calcularea penalitatiulor la penalitati).
2.Cand platesc o suma ptr apa potabila,pe chitanta este scris doar:APA POTABILA RESTANTA!! fara a se mentiona clar,cati metri cubi am platit(ptr a sti si noi,locatarii,cat mai avem de plata),cat din aceasta suma platita inseamna penalitatietc!!!!
La fel se intampla cand platesc si cheltuielile administrative: RESTANTA INTRETINERE 2010!!! asta scrie pe chitanta!! nu scrie pentru ce luni este restanta,care este cuantumul penalitatilor incasate prin acea chitanta,etc!!
va rog respectuos sa-mi spuneti cui ma mai pot adresa cu acest subiect,tinand cont ca pana acum m-am adresat primariei(care nu a facut nimic),procuraturii(de la care astept un raspuns,etc!!
Mentionez ca noul presedinte de asociatie,si-a bagat imediat si consoarta in cadrul asociatiei(asta nu este conflict de interese??),chipurile citeste apometrele,incaseaza apa potabila,caldura etc
astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra vis-a-vis de acest jaf,si promit sa revin sa va mai spun cum au decurs lucrurile!!!!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 02:47, 20 Februarie 2011
Toate necazurile dumneavoastra se datoreaza faptului ca nu ati platit intretinerea la timp si aveti restante. Daca nu aveati restante, nimeni, nici un administrator sau presedinte nu putea sa va calculeze penalizari.
Poate ca e bine sa faceti un efort si sa achitati debitele. In felul acesta procesul intentat de asociatie ramane fara obiect iar dv va impacati cu vecinii si nu riscati sa mai fiti actionati in instanta care costa si tot dv platiti.
In ce suma sunt cheltuielile de judecata?
Daca indepliniti conditia de a avea un venit mai mic de 1000 lei / persoana/ luna puteti beneficia de legea 175/2010.

Ati fost actionat in judecata? Foarte bine! La judecatorie administratorul va trebui sa prezinte o situatie detaliata a cotelor si a penalizarilor, incluzand modul de calcul al acestor penalizari si actul prin care s-a hotarat sistemul de penalizare. Judecatorul o sa decida ce veti avea de platit si ce nu....

E mai bine sa ajungeti in instanta, dupa parerea mea, pentru ca acolo "se vor limpezi apele" cu sumele pe care si eu cred ca vi le-au tot adaugat in timp.
Eventual puteti sa mai platiti din restanta oarece sume, dar nu intr-atat incat sa achitati toata restanta, astfel incat sa ajungeti totusi in proces.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
elga50, moderator
oricat am plati noi datoriile catre aceasta asociatie de proprietari,atunci cand exista atata rea vointa din partea unora,sumele raman absolut neschimbate,iar apropo de legea 175/2010(ma incadrez perfect),asa cum v-am spus,acesti indivizi nici nu au vrut sa auda,si cu toate ca eu m-am dus cu o copie a legii in mana,si le-am si citit-o,acestia au dat morocanosi din cap(adica,lasa domne,ca stim noi ce facem),mi-au dat un numar de inregistrare,la care conform legii trebuiau sa-mi raspunda in scris,in 30 de zile,dar au trecut deja 36 de zile si nu am primit nimic oficial!!!
cum adica,sa platim penalitati la penalitati,cum adica o lege promulgata este pur si simplu calcata in picioare,cum adica sa ajung sa platesc lunar 200 de lei la apa potabila,fara ca restanta sa scada cu un singur leu,si tot noi suntem vinovati??????
e jaf pe fata domnilor,ce se intampla in aceasta asociatie de proprietari,in care la numai dupa o luna de la numirea in functia de presedinte(el fiind un amarat de instalator,iar sotia sa casnica),sa ne fluture pe sub nas un autoturism nou-nout,iar la numai o saptamana-doua sa o angajeze imediat si pe consoarta sa,in cadrul aceleasi asociatii de proprietari??????
daca aceste lucruri vi se par normale,domnilor,atunci ajung sa-mi para rau ca m-am nascut in romania!!!!!!!
p.s.asatazi am ajuns la o concluzie,si anume,ca mai bine ne mutam din acest bloc,ptr a nu ne apuca iarna aici,unde sigur vom munci numai ptr acesti indivizi...
cu respectele de rigoare,si cu incredere ca nu v-am suparat si pe dumneavoastra,va doresc o zi buna(nu ca a mea)
La asociatiile de proprietari nimeni nu vrea sa aiba raspundere in schimb toata lumea acuza : ca administratorul fura ,ca presedintele fura , ca si-a luat masina si sigur a furat , ca a angajat-o pe nevasta-sa , ca nu calculeaza bine... in schimb eu am datorii de 20 milioane . Presedintele poate fi schimbat daca va deranjati sa mergeti la sedintele asociatiei , administratorul e dat afara daca nu calculeaza bine si nu-si face treaba , lista de plata o puteti contesta , in schimb cunoasteti foarte bine legea care va convine de minune cu scutirea de penalitati
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
elenazan, utilizator
Si noi avem problame cu asociatia,iar ei chiar fura!Cred ca orce avocat stie ca se pot face magarii,chiar ii si ajuta sa faca magarii pentru ca de acolo primesc si ei.Oamenii de rand nu cunosc legile iar ei profita de asta.Noi am fost dati in judecata pentru 1200 ron in timp ce vecinii au 3000 chiar si mai mult si nu au fost trecuti pe lista de datornici caci sunt prieteni de pahar cu cei de la asociatie.Nu spun baliverne,este realitatea din pacate.Avem un venit mai mic de 1000 ron,eram scutiti de plata penalitatilor la aceasta suma si totusi ne-au bagat 200 ron pe luna penalitati.A venit ajutorul pentru caldura,trebuia sa scada din suma datorata,nu ne-a zis nimeni nimic,cat a venit,cand a venit si restul.Am aflat de la vecini,l-am intrebat pe presedinte de ce n-a scazut iar el ce sa zica:"luna viitoare",de ce nu m-a anuntat:"ce era sa pun afis in fata usii?" Intodeauna am avut probleme cu ei,trebuie sa mergi in fiecare luna sa te certi,sa arati chitantele din lunile trecute,altfel apar greseli nevinovate ca sunt si ei oameni,nu?

Alte discuții în legătură

Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in culpa Sparda777 Sparda777 Cum fac un dosar penal impotriva asociatiei de proprietari ? La primarie am facut reclamatii si sesizari si nu sa miscat nimic, fosta asociatie a prejudiciat ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)