avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantier actionat in instanta la o Asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantier actionat in instanta la o Asociatie de proprietari din Tulcea

in urma cu ceva timp,mi sa protapit in usa,vecina de la etajul 4,fiind toata numai un zambet,si-mi zice:vecinu,nu ati vrea sa semnati aici?? asta pentru ca sotul meu sa devina presedintele asociatiei>??? nevrand sa ma pun rau cu vecinii,ma apuc si semnez acel tabel(nestiind ca va urma calvarul dupa),iar numai dupa cateva zile,aflu ca vecinul de la 4,a devenit oficial ..domnul presedinte al asociatiei nr 10... bunnnn,pana aici,toate bune si frumoaseeeeeeee...
la putin timp insa,urmeaza surprizaaaaaaaa...
am primit acasa o citatie de la tribunal,prin care sunt instiintat ca am fost actionat in judecata,de catre asociatie,pentru suma de 1200 de lei!!!
la suma de 1200 de lei datorie,imediat cei doi,administratorul si noul presedinte,mi-au adaugat imediat cheltuielile de judecata(asta pana a avea loc primul termen de judecata),si au inceput de asemeni sa-mi perceapa si la aceasta suma,penalitati!
cand le-am cerut explicatii,mi-au raspuns vulgar,si au ocolit raspunsul!
la aceasta asociatie(mai precis asociatia nr-ul 10 din tulcea),penalitatile la penalitati,sunt la ordinea zilei,eu ajungand sa platesc pe luna la apa potabila cate 200 de lei,fara ca suma restanta sa scada deloc!!!(suntem 3 persoane,la 2 camere)
Acum cand a aparut legea conform careia penalitatile vor fi sterse,daca se plateste suma restanta in termen de un an de zile,m-am prezentat din nou la asociatie,cu o cerere prin care ceream reesalonarea datoriei(care este de 2000 de lei),si prin care ma obligam sa achit suma restanta in cel mult 2-3 luni de zile(nu 12,asa cum prevede legea).
Bineinteles ca am fost pus la respect de cei 2(care trateaza asociatia de proprietari ca be o afacere proprie),si mi-au spus sec,ca voi primi un raspun oficial in termenul legal de 30 de zile,dar ca,cu siguranta nu vor aplica aceasta lege!!
Au trecut si cele 30 de zile,in care,bineinteles nu am primit nici un raspuns din partea asociatiei,fapt pentru care m-am adresat cu o plangere penala la procuratura.
Dar haideti sa va zic de fapt,de cei cei doi asa zisi domni,nu vor sa aplice lege:
1.PENTRU CA ACEASTA LEGE SA POATE FI APLICATA,SUMELE RESTANTE TREBUIESC TRECUTE SEPARAT DE PENALITATI(acest fapt nu se intampla la asociatia nr-ul 10,si de aceea ei nu pot defalca sumele de penalitati,si tot din acea cauza se produce si furtul,adica calcularea penalitatiulor la penalitati).
2.Cand platesc o suma ptr apa potabila,pe chitanta este scris doar:APA POTABILA RESTANTA!! fara a se mentiona clar,cati metri cubi am platit(ptr a sti si noi,locatarii,cat mai avem de plata),cat din aceasta suma platita inseamna penalitatietc!!!!
La fel se intampla cand platesc si cheltuielile administrative: RESTANTA INTRETINERE 2010!!! asta scrie pe chitanta!! nu scrie pentru ce luni este restanta,care este cuantumul penalitatilor incasate prin acea chitanta,etc!!
va rog respectuos sa-mi spuneti cui ma mai pot adresa cu acest subiect,tinand cont ca pana acum m-am adresat primariei(care nu a facut nimic),procuraturii(de la care astept un raspuns,etc!!
Mentionez ca noul presedinte de asociatie,si-a bagat imediat si consoarta in cadrul asociatiei(asta nu este conflict de interese??),chipurile citeste apometrele,incaseaza apa potabila,caldura etc
astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra vis-a-vis de acest jaf,si promit sa revin sa va mai spun cum au decurs lucrurile!!!!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 02:47, 20 Februarie 2011
Dvs aveti restanţe la întreţinere dar ei fură ????

În ceea ce priveşte părerea că "oamenii de rând nu cunosc legile" aveţi dreptate şi vă încadraţi perfect:
"Art. II
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza."
Ajutoarele pentru caldura vin de obicei prin luna martie(o parte),aprilie(alta parte),mai(ultima parte),nu stiu daca intra ceva bani la asociatie sau se dau direct la producator(inclin sa cred ultima varianta) iar proprietarii trebuie sa observe ca pe listele de plata li sau diminuat niste sume in lunile corespunzatoare.Asa am observat eu in fiecare an pe listele de plata cine primeste ajutoare, suma apare intr-o rubrica separata cu specificatie scrisa deasupra tabelului ce reprezinta suma.
Acuma eu ma gandesc ca numai cei care urmaresc listele de plata observa ceva, ca aia pe care nu ii intereseaza nimic de obicei raman si restantieri permanent.:slap:
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
johnpescar, utilizator
@johnpescar
Borderoul pe care sunt trecuti toti proprietarii beneficiari ai ajutoarelor de caldura se afiseaza o data cu lista de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in culpa Sparda777 Sparda777 Cum fac un dosar penal impotriva asociatiei de proprietari ? La primarie am facut reclamatii si sesizari si nu sa miscat nimic, fosta asociatie a prejudiciat ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)