avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie handicap - persoana complet imobilizata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie handicap - persoana complet imobilizata in urma AVC major

Mama mea in varsta de 86 ani , a suferit un AVC major ( de trunchi cerebral) cu 8 luni in urma , ramanand complet paralizata de la gat in jos . In prezent este la un camin privat care poate acorda ingrijirile necesare , atat cele medicale cat si cele de igiena ( complexitatea acestor ingrijiri si dificultatea lor este mult mai mare decat isi poate cineva inchipui , daca nu a avut ocazia sa vada ).Medicul neurolog care o vede spune ca diagnosticul in urma caruia mama a ramas complet imobilizata , nu se afla pe lista celor care dau dreptul la o pensie de handicap. Asta mi se pare absurd chiar si pentru o tara fara legi normale ca a noastra , dar totusi , ma poate lamuri cineva ce ar trebui facut in acest caz ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 00:24, 30 Martie 2011
Sa-i puna diagnosticul conform starii actuale de sanatate, desigur acesta exista pe lista cu drepturi de handicap...
Buna! te rog rasunde-mi daca ai mai rezolvat ceva cu mama, in legatura cu incadrarea de handicap, deoarece si soacra mea trece rin aceeasi situatie.
Mama dv are pensie de stat?
Comisia de expertiza a peroanelor cu handicap considera AVC-urile cauze ale varstei inaintate, si chiar daca ce are mama dv se regaseste pe lista criteriilor de incadrare in grad de handicap, in contradictoriu cu ce a zis neurologul, mama dv nu va fi incadrata in grad de handicap tocmai datorita varstei inaintate, a bolilor mamei dv, AVC-ul este considerat ca o urmare a batranetii.
Se mai tine cont si daca mama dv are un venit, o situatie materiala buna.
Din ce scrieti mai sus mama dv este ingrijita intr-un camin privat, in fata Comisiei de Handicap cantareste si acest aspect.
Comisia de Handicap nu analizeaza doar criteriile medicale ci si conditiile de trai, veniturile acelei persoane.
Insa puteti sa mergeti la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, iar acolo veti fi consiliata si vi se va raspunde la toate intrebarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare lege probleme handicap gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Buna ziua Exista o lege care stabileste ce persoane pot fi incadrate cu grad de handicap Se pare ca legea este eludata in sensul ca acele comisii care ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap tomasso tomasso Glorumero nefrita la care se adauga avc ischemic (doua episoade) sant afectiuni care se regasesc in normativul in vigoare al afectiunilor incadrabile grupele ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap asedy asedy Am o ruda care a avut atac cerebral acum 5 luni.IIn prezent are mana stanga paralizata complet,sta la pat si numai tinindu-se de gatul altei persoane poate ... (vezi toată discuția)