avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Am o ruda care a avut atac cerebral acum 5 luni.IIn prezent are mana stanga paralizata complet,sta la pat si numai tinindu-se de gatul altei persoane poate merge la baie pt. necesitati;este singur,are 60 de ani;despre a-si face cumparaturi, a gati, curatenie nici nu poate fi vorba!Il ajuta o vecina ,sau cite o ruda,dar are un venit de 7 milioane si deci este exclus sa plateasca pe cineva pt.ajutor.Comisia pt. handicapati i-a dat raspuns ca nu se incadreaza la niciun grad de handicap;s-a facut contestatie.CUM E POSIBIL SA STABILESTI CA NU E HANDICAPAT! In instanta se poate cere dreptate pt. asa ceva,daca la contestatie si a doua comisie va spune acelas lucru aberant ?multumesc
Cel mai recent răspuns: jeff123 , utilizator 14:32, 14 Iulie 2011
Sa stea linistit, mama e complet imobilizata la pat de 13 ani in urma unui avc, e hranita si hidratata cu lingurita, si i-a fost respins dosarul; nici macar nu am contestat pentru ca, in Romania, legea e scrisa de multe ori cu picioarele.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
jeff123, utilizator
va rog,un raspuns de la juristi !
Utilizatorul aly_yoana e bine intentionat, dar pe langa subiect; rudele noastre nu-s copii, ca sa ne prezinte criteriile pt. handicap la copii; in cazul nostru se aplica Ord.comun (min muncii si min sanatatii) nr. 762/1992 din 19.11.2007 din M.Of. nr.885/27.12.2007.- pg. 98 -AVC; singura sansa o vad prin referirea numai la efect, nu si la cauza producerii acestora, in biletele cu diagnosticul medical de la specialisti, pt ca avc-ul la adulti nu e recunoscut ca fiind generator de handicap, conform acestui Ordin aberant.
Pentru mine lucrurile sunt clare: unele acte normative sunt facute intentionat ca sa dea de lucru si unor firme private pe domenii comune cu cele ale unor institutii ale statului; spre exemplu, dupa ce am expus problema cu mama si pe forumul 'romedic', am primit raspuns chiar de la creatorul forumului, un medic care are o clinica particulara, cum ca poate el, contra cost, evident, sa reintocmeasca dosarul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva (ne)incadrarii in grad de handicap ni_leta ni_leta Buna seara. Supun atentiei dvs o problema a unei prietene a mamei mele. In 2005 aceasta a avut un atac cerebral. Anul acesta in martie a fost internata din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana imobilizata la pat Andrei Gica Andrei Gica Familia unui pensionar imobilizat la pat din cauza unui accident vascular poate beneficia de vreo indemnizatie pt faptul ca-l ingrijesc pe batran ? Daca da, de ... (vezi toată discuția)
Invaliditate gr.3 fox6200 fox6200 Buna ziua.Am 40 de ani,am facut operatie de necroza cap femural care nu a reusit si am ramas si cu pareza si paralizie picior drept.Dar sa va spun exact ... (vezi toată discuția)