avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... invaliditate gr.3
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

invaliditate gr.3

Buna ziua.Am 40 de ani,am facut operatie de necroza cap femural care nu a reusit si am ramas si cu pareza si paralizie picior drept.Dar sa va spun exact diagnosticele:operatie necroza cap femural cu implatare de proteza cimentata(nereusita operatia fiindca in continuare am dureri si mai mari),pareza nerv sciatic popliteu ,paralizie nerv sciatic popliteu extern(pareza si paralizie irecuperabile ),diabet zaharat,osteoporoza(toate survenite in urma operatiei).Anul trecut am depus dosar de pensionare la comisie si mi s-a acordat grad de invalitate 3.D-na dr.de la comisie incerca sa ma convinga ca sunt apt de munca si ca nu ar trebui sa iau nici gr.3 desi eu nu ma pot deplasa decat cel mult pana la magazin sa iau paine.Mi-a dat decizie ptr.6 luni iar curand trebuie sa ma prezint din nou.Acum eu va intreb daca as avea dreptul la gr.2 tinand cont de bolile mele,fiindca cu 350 de ron.nu ma pot descuca.In cazul ca as avea dreptul iar d-na dr.nu imi va da acest grad as dori unde pot sa ma adresez ptr.a face contestatie.Nu are rost sa mai spun ,cunosc destule persoane ce nu au nimic si sunt beneficiare de gr.3 dar ,,cotizeaza,,la d-na dr.Eu din pensia mea de 350 ce sa mai cotizez la ea si ce sa imi mai ramana mie?Va doresc o zi buna!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
fox6200, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:53, 4 Februarie 2010
Buna ziua. Eu fiind Stan Patitul, incerc sa va raspund. Am mai scris pe acest forum, puteti lectura "contestatie impotriva (ne)incadrarii in grad de handicap".
In primul rand, in momentul in care vi se elibereaza certificatul de handicap, daca sunteti nemultumiti aveti 30 de zile pt. a-l contesta. Contestatia se rezolva la Bucuresti, iar Comisia locala este obligata ca in termen de 5 zile de la data depunerii sa o trimita la Bucuresti. Daca o formulati bine, s-ar putea sa va invite sa rezolvati problema local, fara a o mai trimite la Bucuresti. Nu este legal , dar ceea ce conteaza este rezultatul final. Aveti la indemana, pentru a vedea singur in ce grad de handicap va incadrati Legea 448/2006 cat si anexa la art. 762/1.992/2007 a Ministrului M.OF. 885 bis . Lecurati ce mi-au scris utilizatorii pe forum, este foarte constructiv si m-au ajutat in rezolvarea problemei prietenei mamei mele. Va doresc succes si sanatate.
Multumesc ptr.interes,totusi e legat mai mult de handicap ceea mi-ati oferit iar eu vreau sa ma incadrez de la gr.3 de INVALIDITATE la gr.2.Ma intereseaza daca numai si numai acea d-na dr.de la comisie(de fapt e numai una singura,ea taie si spanzura aici in orasul asta)decide gradul de incadrare si in caz de nemultumire unde sa ma adresez.Shpaga nu dau nici sa ,,ma tai,,desi sunt sigur ca pe calea aceasta as obtine gr.2 dar nu vreau sa dau!Referatele medicale de la dr.ortoped si neurolog sunt ptr.invaliditate dar gradul ea il hotaraste.Ceva de genul e la aprecierea ei ce grad iti da ceea ce nu mi se pare normal.Se uita la mine si zicea ca sunt tanar,in putere de ce nu muncesc?Daca nu ma pot deplasa cum pot munci?Sa fac videochat acasa?Niciodata nu am fugit de munca(sunt navigator maritim)si imi place munca dar durerile ma omoara!Am ajuns sa imi cersesc drepturile si sa ma lupt cu un sistem corupt!De parca nu sistemul medical m-a adus in starea asta.Ma opresc aici fiindca ma apuca...dracii.Am vrut sa dau dr.ce m-a operat in judecata si nici un avocat nu a vrut sa ma reprezinte fiindca le era teama de dr.Teama in sensul ca nu se stie cand vor ajunge si ei (sau rudele lor)sa se interneze in sectia aceea si or sa aiba nevoie de dr.!Nu sunt din Bucuresti !Nu mai zic ca ebagat si intr-un partid destul de puternic!
fox6200 a scris:
Acum eu va intreb daca as avea dreptul la gr.2 tinand cont de bolile mele,

Incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate este de competenta exclusiva a comisiei de expertiza medicala.
In alta ordine de idei, niciunul dintre cei care raspund in forum nu este medic.

Multa sanatate va doresc si putere! :)

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate fox6200 fox6200 buna ziua.anul trecut am facut o operatie de necroza asptica cap femural si dintr-o neglijenta medicala a doctorilor m-am ales si cu pareza sciatica popliteu ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap cristold cristold Buna ziua. As dori sa stiu daca diagnosticul clinic: ”coxartroza dreapta avansata dupa necroza aseptica de cap femural, stare dupa fractura femur operata ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Irina Lupu Irina Lupu Buna Ziua! sotul meu a fost diagnosticat cu necroza aseptica de cap de os femural bilateral. in luna martie a suferit o interventie chirurgicala de ... (vezi toată discuția)