avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA si taxe vamale leasing import
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA si taxe vamale leasing import

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, cumparam in leasing un avion ultralight din afara Uniunii Europene, 20.000 eur avans + rate pe 5 ani.
Va fi utilizat ca si mostra in vederea comertului cu avioane, deci consider TVA -ul deductibil.
Dar nu stiu cum se plateste TVA - ul in vama in aceasta situatie (la livrare, la preansferul dreptului de proprietate?).
In asteptarea raspunsului Dvs, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 15:37, 1 Septembrie 2010
leasing-ul nu reprezinta o livrare de bunuri, ci o prestare de servicii si se aplica regula generala B2B de la art. 133, alin 2 cod fiscal, firma de leasing nonUE facturandu-va fara tva aceste servicii.

la sfaristul contractului de leasing veti plati tva la valoarea reziduala, adica la valoarea transferului dreptului de proprietate si trebuie vazut ce se intampla pana atunci cu urmatorul text de lege:

art. 157, alin 4 cod fiscal
De la data de 1 ianuarie 2013, prin exceptare de la prevederile alin. (3), nu se face plata efectivă la organele vamale de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153.
Aceasta operatiune se va incadra la "admitere temporara cu exonerare totala" de drepturi de import, asa cum prevede Regulamentul vamal Comunitar nr.2454.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva mihaelarad mihaelarad Vreau sa achizitionez un autoturism in leasing pe firma! Obiect de activitate \"Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de ... (vezi toată discuția)
Inchidere leasinguri Spider06 Spider06 Buna ziua Am 2 contracte de leasing utilaje cu o societate dintr-o tara din comunitate. Contractele au fost incheiate inainte de data aderarii Romaniei, in ... (vezi toată discuția)
Exonerare tva in vama onilogi onilogi In 2006 am achizitionat in regim Leasing extern(Austria) un cap tractor si semiremorca, In 15 Ianuarie 2011 expira contractul de leasing si trebuie platit ... (vezi toată discuția)