avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nelamuriri legate de legea 58/2010autor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nelamuriri legate de legea 58/2010autor

1. Eu am un contract de drepturi de autor de un an de zile. El prevedea ca angajatorul plateste 16% catre bugetul de stat. Mai este el in vigoare daca s-a modificat legea si cotizatiile catre stat sunt mai mari conform legii 58/2010?

2. Daca eu nu mi-am incasat leafa pe iunie si iulie, iar in iulie am incasat salariul restant din luna mai, trebuie sa mai fac vreo declaratie la somaj, pensii si sanatate in baza legii 58/2010?

Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 18:04, 31 August 2010
1. Da !

2. Aveti grija cum va exprimati: nu ati incasat salariul ci venitul din drepturi de autor,
impunerea se face la data platii/incasarii venitului.
CONCLUZIE:
Pentru venitul aferent prestarii din luna mai 2010 incasat in luna iulie 2010 se datoreaza contributiile intrate in vigoare la 01 iulie 2010 conform OUG 58/2010 si HG 791/2010 cu tot cortegiul de declaratii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare, contributii, obligatii declarative, oug 58/2010 si hg 791/2010 pentru veniturile din mai mult de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere Alexandru Suteu Alexandru Suteu Referitor la calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati indpendente pentru mai mult de 5 contracte inchiriere/subinchirire ... (OANAF ... (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Ii -ordonanta 58/2010 claudiaP claudiaP Buna ziua! Conform acestei ordonante, care ar fi modificarile privind o II? (vezi toată discuția)