1. Eu am un contract de drepturi de autor de un an de zile. El prevedea ca angajatorul plateste 16% catre bugetul de stat. Mai este el in vigoare daca s-a modificat legea si cotizatiile catre stat sunt mai mari conform legii 58/2010?
2. Daca eu nu mi-am incasat leafa pe iunie si iulie, iar in iulie am incasat salariul restant din luna mai, trebuie sa mai fac vreo declaratie la somaj, pensii si sanatate in baza legii 58/2010?
2. Aveti grija cum va exprimati: nu ati incasat salariul ci venitul din drepturi de autor,
impunerea se face la data platii/incasarii venitului.
CONCLUZIE:
Pentru venitul aferent prestarii din luna mai 2010 incasat in luna iulie 2010 se datoreaza contributiile intrate in vigoare la 01 iulie 2010 conform OUG 58/2010 si HG 791/2010 cu tot cortegiul de declaratii.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.