avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil

Buna ziua
Speta :
Sunt dat in judecata, civil, mi se cere ca inainte cu 5 zile de termen sa depun intampinarea in dublu exemplar .
Intrebari :
1 - documentele anexei intampinarii trebuiesc depuse in original - 2 exemplare ?
2 - prezenta la termenul de judecata este obligatorie ?
3 - ce se intampla daca nu ma prezint la termen ?
4 - in urma documentelor depuse se poate cauza judeca in lipsa ?

- mentionez ca petentul a cerut judecarea cauzei in lispsa sa
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:15, 31 August 2010
1.Se depun doar in copie;
2.Nu este obligatorie,cu exceptia situatiei in care instanta de judecata solicita prezenta dvs-interogatoriu de ex.;
3.Nu se intampla nimic grav pt.dvs.;
4.Da,solicitati in cuprinsul intampinarii judecarea cauzei in lipsa,in temeiul art.242 alin.2 Cod.proc.civ.

andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
documentele anexate se depun in copie certificata ca fiind conforma cu originalul,
Prezenta nu este obligatorie,
Puteti solicita judecata in lipsa.
Desi prezenta d-voastra nu este obligatorie, in functie de speta, v-ati putea formula mai bine aparari daca ati fi prezent si ati putea administra si alte probe in afara aceleia cu inscrisuri.
avocat Cristina Popescu
actele le depuneti in copii xerox. prezenta dvs nu e obligatorie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..." Mihaela Gradinaru Mihaela Gradinaru Buna seara, Uite si dilema mea! Am inaintat la judecatorie o \"Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie\". Plangerea am depus-o in doua ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie comunicarea catre petent a documentelor depuse la instanta de intimatul ipj? cyan cyan Instanta a amânat cauza în vederea solicitarii de precizari de la intimata IPJ. Cauza a fost amana din luna mai, termenul judecarii cauzei fiind stabilit ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a cauzei edee edee Va salut , am un proces pe 13 , am contestat o amenda si nu ma pot prezenta datorita serviciului(plec din localitate) pot face cerere de amanare ? se aproba? (vezi toată discuția)