avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este obligatorie comunicarea catre petent a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este obligatorie comunicarea catre petent a documentelor depuse la instanta de intimatul IPJ?

Instanta a amânat cauza în vederea solicitarii de precizari de la intimata IPJ.
Cauza a fost amana din luna mai, termenul judecarii cauzei fiind stabilit pentru saptamana viitoare, pana in prezent petentul nu a primit de la instanta documente care sa contina precizarile solicitate IPJ si nici nu au fost incarcate pe portalul curtii.

1. Instanta de judecata are obligatia sa comunice petentului precizarile depuse de intimat pana la termenul de judecata?

2. Sau este obligatia petentului sa se prezinte la instanta si sa consulte dosarul pentru a se informa cu privire la continutul precizarilor depuse, eventual sa solicite o copie? Daca instanta nu ii comunica documentele se intelege ca petentul ar trebui sa mearga zilnic la instanta sa se intereseze!

3. Cum se poate apara petentul daca a solicitat judecarea in lipsa si nu cunoaste continutul precizarilor solicitate intimatei?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:02, 17 Septembrie 2018
Instanta are obligatia sa comunice partilor documentele depuse pentru solutionarea cauzei
Dar intimatul are dreptul sa comunice precizari la instanta cu 5 zile inainte de termen,ceea ce nu mai permite comunicarea de catre instanta a documentelor catre partea adversa,urmand ca documentele sa -i fie predate partii la termenul de judecata
Petentul poate angaja aparator care sa ii reprezinte si sa ii apere interesele
Unde este prevazut termenul de 5 zile?
Nu esti obligat sa angajezi aparator la fond iar instanta a fost instiintata atat prin plangere cat si prin raspuns la intampinare ca speta sa se judece in lipsa.
In consecinta, consider ca instanta are obligatia sa comunice celeilalte prti precizarile solicitate intimatei.
Pe de alta parte, au trecut 4 luni de la solicitarea instantei pentru depunerea precizarilor, nu cred ca se aplica un termen limita relativ la data amanarii cauzei, ci fata de data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea catre petent a precizarilor solicitate de instanta intimatului ipj cyan cyan Instanta a amânat cauza în vederea solicitarii de precizari de la intimata IPJ. Cauza a fost amana din luna mai, termenul judecarii cauzei fiind stabilit ... (vezi toată discuția)
Există posibilitatea ca o persoana fără studii juridice / fără a fi avocat înregistrat într-un barou să reprezinte un justițiar în fața instanței? cyan cyan O persoana este petent intr-un proces la o instanta civila, a solicitat judecarea in lipsa. La primul termen instanta a amanat cauza pentru ca intimata sa ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa - comunicare acte procedurale eugen82 eugen82 Deschid urmatorul subiect de discutie ca urmare a situatiei semnalate in topicul “ce cale extraordinara de atac se poate promova” deschis de diana ... (vezi toată discuția)