avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte necesare ce trebuie depuse la asoc. de prop. daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte necesare ce trebuie depuse la asoc. de prop. daca detii o centrala pe gaze

- Va rog spuneti-mi ce acte trebuie sa depuna detinatorii de centrale pe gaze la asociatie d.p.d.v.d. legal si unde gasesc in lege temperatura minima ce trebuie sa o asigure pe timp de iarna daca nu locuiesc in apartament.
- Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 00:02, 2 Septembrie 2010
"Detinatorii de centrale pe gaze", cum spuneti dv trebuie sa faca demersuri la asociatie si impreuna cu reprezentantii asociatiei inainte de instalarea centralei de apartament.
Una din conditiile acceptate de dv in momentul cand ati solicitat aprobarile si acordurile de la asociatie, de la vecini, de la furnizorul de energie termica, a fost ca dv sa asigurati in apartament o sursa de caldura. Altfel nu vi se aproba debransarea.
Nu cunosc ce temperatura minima trebuie sa asigurati dar cred ca nefolosirea centralei toata iarna poate afecta ambientul celorlalti vecini.
Eu as fi multumit daca vecinul care nu locuieste in apartament ar seta centrala la 15 grade pentru toata perioada rece.
Am folosit termenul pt a nu se face confuzie cu centralele electrice de apartament,dar vad ca nu am primit raspunsul legat de acte, cu temperatura am inteles nu stiti, pe mine ma intereseaza nu din auzite ci legal.
Detinatorii de centrale termice pe gaz nu trebuie sa depuna nimic la asociatie.
Inainde de montarea centralei, proprietarul respectiv solicita acordul adunarii generale pentru debransare, apoi, separat al celor direct afectati (sus-jos, stanga-dreapta).
Din cunostintele mele nu exista o prevedere legala prin care sa fie obligati sa pastreze o anumita temperatura pe perioada cat nu locuiesc acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea incalzirii apartamentului valentinbolbos valentinbolbos Buna seara! Sunt propietarul unui apartament situat la etajul 4 in care am montat in vara 2013 o centrala termica pe gaz pentru a ma debransa de la oras. ... (vezi toată discuția)
Debransare simona99 simona99 Buna ziua, aduc in discutie urmatoarea problema: - am cumparat un apartament intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul 2, si doresc sa-mi instalez o centrala de ... (vezi toată discuția)
Centrala termica bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, Locuiesc la bloc si as vrea sa imi montez o centrala termica electrica de apartament. Puteti va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)