avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... viza
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

viza

buna ziua !
am un prieten cetatean moldovean venit in romania la studii , a terminat liceul a absolvit a dat bacalaureatu si nu la luat ar vrea sa ramina in romania dar luna vii toare ii expira viza legal ce poate sa faca pentru prelungirea vizei el avind si dosarul trimis la bucuresti pentru rtedobindirea cetateniei urmind legal ca in noiembrie sa i se de a pasaportul rominesc poate sa stea peste viza sau nu>? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 1 Septembrie 2010
I-as sugera sa contacteze Oficiul Roman pentru Imigrari si sa afle in ce masura i se poate prelungi dreptul de sedere. In nici un caz nu e indicat sa ramana ilegal.
Trebuie sa ia in calcul si varianta in care la data depunerii juramantului i se va cere dovada sederii legale...
Dupa ce primeste certificatul constatator, poate sa ramana oricat, dar pasaportul romanesc nu-l va putea obtine imediat, ci numai dupa ce isi inregistreaza nasterea in Romania si primeste certificat de nastere romanesc (si CI, daca este cazul).
Cererile de prelungire a dreptului de şedere temporară se depun personal de către solicitanţi, cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea termenului pentru care li s-a aprobat şederea, la formaţiunile teritoriale ale Oficiului Român pentru Imigrări de la locul de reşedinţă. Depăşirea acestui termen atrage anularea vizei şi obligaţia de părăsire a României.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)
Viza pentru cetateni turci sibel sibel sunt casatorıta cu cetatean turc sı as dorı sa ıau vıza pentru el dın ankara sı mar ınteresa ce am nevoıe sı ... (vezi toată discuția)
Obtinere visa miux miux buna as dori sa stiu care sunt modalitatile de obtinere a unei vise permanente in Romania a unui cetatean pakistanez.,care sunt etapele . Daca e administrator ... (vezi toată discuția)