sunt casatorıta cu cetatean turc sı as dorı sa ıau vıza pentru el dın ankara sı mar ınteresa ce am nevoıe sı daca persoana mea este de ajuns la consulat sa ı se acorde vıza.eu fınd cu domıcılıu ın romanıa ar fı de ajuns sa ıı se permıta sederea acolo?viza sa i se dea rapid
Da, alaturi de dvs. poate primi viza pentru reintregirea familiei. Asta cu conditia ca căsătoria sa fie inregistrata in registrele de stare civila romanesti.
a. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.
Ca si procedura interna, viza de lunga sedere primeste aprobarea Centrului National de Vize, numai dupa obtinerea avizului Oficiului Roman pentru Imigrari. ORI emite acest aviz in cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii, cu posibilitatea de prelungire a termenului cu 15 zile.
Viza de lunga sedere se acorda pentru o perioada de 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii.
Dupa intrarea in Romania, membrii de familie trebuie sa obtina un permis de sedere temporara de la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiesc. Pentru obtinerea permisului de sedere temporara vor depune personal o serie de documente (li se va prelua si imaginea), cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza.