avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viza pentru cetateni turci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viza pentru cetateni turci

sunt casatorıta cu cetatean turc sı as dorı sa ıau vıza pentru el dın ankara sı mar ınteresa ce am nevoıe sı daca persoana mea este de ajuns la consulat sa ı se acorde vıza.eu fınd cu domıcılıu ın romanıa ar fı de ajuns sa ıı se permıta sederea acolo?viza sa i se dea rapid
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:20, 22 Ianuarie 2012
Da, alaturi de dvs. poate primi viza pentru reintregirea familiei. Asta cu conditia ca căsătoria sa fie inregistrata in registrele de stare civila romanesti.

a. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Ca si procedura interna, viza de lunga sedere primeste aprobarea Centrului National de Vize, numai dupa obtinerea avizului Oficiului Roman pentru Imigrari. ORI emite acest aviz in cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii, cu posibilitatea de prelungire a termenului cu 15 zile.

Viza de lunga sedere se acorda pentru o perioada de 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii.

Dupa intrarea in Romania, membrii de familie trebuie sa obtina un permis de sedere temporara de la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiesc. Pentru obtinerea permisului de sedere temporara vor depune personal o serie de documente (li se va prelua si imaginea), cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza.




Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Trebuie sa faceti si o invitatie in Romania la adresa dvs de domiciliu. Pt mai multe informatii sa se adreseze consulatului roman din Turcia.
Nu mai este nevoie de invitatie.
dar casatoria este facuta doar in turcia . ın romania nu am nici un act.buletınul romanesc a ramas la fel necasatorıta.
iar despre invitatia dın romania sigur nu maı este obligatorıe?

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Refuz pentru cet.sirieni!!! ContSters262428 ContSters262428 Buna seara! Ajutati-ma va rog!!! Am dubla cetatenie (MD/RO),sint casatorita cu cetatean Sirian(6 ani si are permis de sedere in MD)...eu detin BI/Rom. si ... (vezi toată discuția)
Viza pentru sotul meu cetatean indian IoanaStanciu IoanaStanciu Buna ziua, Sotul meu este cetatean indian, ne-am casatorit in SUA si am reusit acum sa facem si transcrierea in tara, deci suntem legal casatoriti si in ... (vezi toată discuția)