avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate tutelara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate tutelara

in ce masura un tutore poate hotari vanzarea unui bun imobil al carui proprietar este persoana asupra careia a fost numit tutore.persoana pentru care este tutore a fost declarata interzisa prin sentinta judecatoreasca.
m-ar interesa care este baza legala privind drepturile si obligatiile tutorelui si-n ce masura autoritatea tutelara poate interveni?
Cel mai recent răspuns: cipanu , utilizator 20:38, 31 August 2010
Trebuie sa-si dea acordul
In masura in care exista o hotarare irevocabila de punere sub interdictie, cel care a fost numit curator in timpul procesului (sau o alta persoana) este numita definitiv, tutore, exercitand in numele interzisului drepturile acestuia. Decretul 32/1954 va poate lamuri in acest sens.Cititi si dispozitiile din Codul Familiei referitoare la tutela si interdictii de a vinde sau de a cumpara.
si autoritatea tutelara nu trebuie sa-si dea acordul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzis judecatoresc bep bep In ce conditii tutorele unei persoane puse sub interdictie prin sentinta judecatoreasca (alienare mintala) poate sa-si stabileasca domiciliul intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)