avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public de conducere

ce conditii trebuie indeplinite ptr a indeplini o functie publica de conducere?trebuie sa fie neaparat in corpul functionarilor publici
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:46, 2 Septembrie 2010
Da, trebuie sa fie in corpul functionarilor publici

Art. 57 lit.(6) din Legea 188/1999 prevede ca
Conditiile minime de vechime in specialitatea studiilor necesare participarii la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
a) 2 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de conducere de: sef birou, sef serviciu si secretar al comunei, precum si a functiilor publice specifice asimilate acestora;
b) 5 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de conducere, altele decat cele prevazute la lit. a).
(7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice
nu reiese ca trebuie sa fii in corpul funct publici,vechimea in specialitate este alta
Conditiile le aveti.
Vechimea puteti sa o dobanditi oriunde.Conteaza doar sa fie in specialitate
Trebuie sa aveti doar conditiile de vechime, studii, sau alte conditii prevazute de lege.
Nu trebuie sa fiti neaparat functionar. Dupa promovarea concursului veti fi numit functionar in conditiile legii.
Cunosc personal un caz de inginer electromecanic cu functie de conducere (si la ora actuala) a unei adminsitratii financiare - Este sef al Administratiei Financiare orasenesti. Nu are nici macar notiuni elementare de contabilitate, economie sau finante. Deci nu are nici in clin nici in maneca cum s-ar zice. Totul este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu la institutii bugetare lumi71 lumi71 Stiu ca la institutiile bugetare Seful de serviciu trebuie neaparat sa detina diploma de master, chiar daca studiile superioare sunt de lunga durata. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)