Propunerea lui A mi se pare de bun simt si se "traduce" astfel: avem un lucru in comun (coproprietate) care nu produce "una de-un leu" (vorba unui cunoscut, ca sa n-o zic direct pe-aia romaneasca despre "lucru amestecat"), ci, dimpotriva, sta gol si, probabil, inghite bani.
"A" pare deschis oricarei variante: fie sa cedeze partea lui fie sa preia el partile celorlalti.
"B" ... hai sa zicem ca nu stie sa se exprime prea bine in scris (pentru ca ne-ati rugat sa fim ingaduitori cu el).
Nu-i e deloc greu lui B sa gaseasca "problema pentru care sa-l dea in judecata pe A". Dimpotriva, e banala = actiune de iesirea din indiviziune (=partaj) pentru ca nimeni nu este obligat a ramane in indiviziune (728 c. civ).
Dar daca ar sti fiecare cat il costa purtarea acestui "razboi" (proces) si-ar da brusc seama ca singura neintelegere care ii dezbina este PRETUL apartamentului si ca, pe marginea valorii mai e loc de discutie. Altminteri o sa castige statul impozite, expertii onorarii, etc ...iar A,B,C ... nervi si timp pierdut.
later edit:
Scriam acest raspuns in timp ce dvs. il postati pe cel de mai sus, asa incat l-am vazut mai tarziu.
Partajul nu e o "vanzare cu de-a sila". Instanta nu obliga pe un coproprietar sa vanda altuia, ci, aflata in fata unui bun (ap.) ce nu poate fi partajat in natura/ impartit in trei "felii" distincte (banuiesc ca nu e un palat din care s-ar putea obtine 3 unitati locative distincte pentru a putea fi atribuita fiecaruia cate una) decide CUI (caruia dintre cei trei coindivizari) ii atribuie intregul ap. obligand pe acesta sa plateasca celorlalti valoarea partii lor/sa dea celorlalti partea lor in bani (asta se cheama sulta).
ALIP a scris:
Ce am aflat in plus, foarte multumesc, este ca A n-ar trebuii sa mearga la proces in Romania, ci ar fi citat in Germania
Nu, nu ... Germania este locul unde trebuie sa fie trimisa instiintarea (citatia) despre locul (data, ora, etc) unde ar urma sa se prezinte/unde se va desfasura procesul =Ro. Daca primesc acasa o invitatie la o nunta nu inseamna ca nunta se va desfasura la mine acasa, ci ma uit in "citatie" sa vad unde-i carciuma la care trebuie sa ma duc. :)
Desigur, A nu va fi obligat sa mearga personal la proces. Isi poate trimite un reprezentant/mandatar, avocat sau neavocat.