avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... depunere declaratii venituri realizate prin contract ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

depunere declaratii venituri realizate prin contract de mandat

Buna ziua
Sunt angajata intr-o institutie publica pe perioada nedeterminata, si detin pe langa acest loc de munca un contract de mandat cu o companie de asigurari. Intrebarea mea este daca asistentii in brokeraj datoreaza contributii individuale de asigurari sociale 10,5% , de asigurari pentru somaj 0,5% si de asigurari sociale pentru sanatate 5,5% conform Art III din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal .
Mentionez ca eu nu am mers sa depun aceste declaratii. Ce se poate intampla in cazul acesta?
Rog urgent raspuns.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 14:14, 4 Septembrie 2010
Deocamdata asiguratorii nu si-au precizat pozitia si o sa ne instiinteze cat de curand. Si eu sunt in aceeasi situatie, am intrebat si inca nu se cunoaste, se asteapta dispozitii din centrala.
Din pacate, asiguratorii nu prea sunt interesati ca emitenti de contracte, pentru ca obligatiile le au numai executantii/beneficiarii de venituri, conform Codului Fiscal
Singurul raspuns il puteti primi (aproape sigur;) ) de la colectorii de declaratii, respectiv ITM si CJASS.
"Pozitia" oricum nu conteaza chiar daca va fi luata.
Datorati aceste contributii.Referitor la asigurarile sociale de sanatate,obligatia era si pana acum,indiferent ca aveti carte le munca si contribuiti din acel venit:">Asa spune legea asigurarilor de sanatate(termenul de prescriptie-5 ani!).
Nu vreau sa comentez legi,ordonante si norme care se contrazic.M-am enervat destul pana acum!
Am si eu un contract de mandat iar asiguratorul nu mi-a retinut si virat aceste obligatii pentru luna iulie! eu zic ca trebuia sa o faca!
Am un alt contract(conventie civila-cu domnul stat!)si acolo e in regula,au inteles ca ei,ca si platitor de venit trebuie sa le vireze.
Astept sa vad modificarile...modificarilor."Expertii"nu ma pot convinge ca am eu o problema cu interpretarea....au ei probleme mai mari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)