avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract de agent, asistent in brokeraj - taxe??
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract de agent, asistent in brokeraj - taxe??


Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in baza unui contract de agent-
Va rog sa-mi spuneti daca datorez, pt. veniturile in baza contractului de agent de asigurari pt care se retine impozitul la sursa (art. 52 din Cod Fiscal), contributia individuala de asigurari sociale 10,5%, somaj 0,5% si SANATATE 5,5%???

In cazul unui contract de asistent in brokeraj + CIM pe durata nedeterminata se datoreaza 10,5%; 0,5% si sanatate 5,5% ???
Va multumesc anticipat pt. raspuns.



Cel mai recent răspuns: CSORIK ILONA , utilizator 16:50, 8 Iunie 2011
Aveti contract de agent. Ati inregistrat contractul la administratia financiara din localitatea de domiciliu? Dumneavoastra platiti doar diferenta de la 10% la 16% cand va vine decizia de impunere in urma depunerii declaratiei 200 cu venitul din comision.
Contractul de agent este inregistrat la A.F., am depus si D 200, am platit diferenta de 6% la impozit, dar nu stiu daca datorez contributiile, somaj, CAS, si sanatate. De la Casa de sanatate am primit instiintare pt. 5,5% asupra veniturilor realizate in baza contractului de agent. Nu sunt sigura daca trebuie sa platesc sau nu din 2005 si pana acum sanatatea 5,5% la veniturile in baza contractului de agent. Nu doresc sa adun majorari si penalitati la sanatate, in cazul in care sunt obligata sa platesc.
Vreau sa reziliez contractul de agent si sa inchei un contract de asistent in brokeraj ca persoana fizica neautorizata. In cazul brokerului, se platesc: 10,5%; 0,5% si sanatate 5,5%, daca sunt angajata cu CIM -8 ore ??? Stie cineva art. din C.F. unde scrie ca sunt obligata sau nu sunt obligata la plata taxelor: CAS, somaj, SANATATE.
Va multumesc anticipat pt. raspuns.
cas si somaj le plateste firma cu care aveti contractul de agent. La sanatate trebuie sa mergeti si sa intrebati.
Cand veti termina cu acest contract de agent sa anuntati la administratia financiara si veti trece pe contract de munca atunci vi se va retine din salariu cas 10,5%. somaj 0,5%, sanatate 5,5% si impozitul pe venitul din salariu.
Multumesc pt. raspuns.
Exprimarea mea a fost gresita. Am CIM cu 8 ore, pe durata nedeterminata la soc. X si contract de agent cu soc. Z. Dupa rezilierea contractului de agent urmeaza sa inchei contractul de asistent in brokeraj cu soc. Y. La soc. de asigurari nu retin nimic in afara de impozit. Eu consider ca nu se plateste in cazul meu (salariat la soc. X si PFN - la soc. de asigurari ) nici sanatatea, dar ma contrazic cu cei de la Casa de sanatate.
Ei spun ca sunt venituri comerciale. Asa este. Dar nu fac deosebire, dupa parerea mea, intre PFA - Cod Fiscal art. 46- si PFN- Cod Fiscal art. 52-retinerea la sursa a impozitului. Este parerea mea, nu stiu daca gresesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Contract agent lorette2013 lorette2013 Ce tip de contract pot face intre asistent in brokeraj pers juridica si agent persoana fizica? E bine un contract de colaborare? (vezi toată discuția)