avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract agent
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract agent

Ce tip de contract pot face intre asistent in brokeraj pers juridica si agent persoana fizica? E bine un contract de colaborare?
Cel mai recent răspuns: Ionut Gogosaru , Contabil 19:14, 14 Aprilie 2014
Desfasurarea unor activitati economice in mod regulat, cu caracter continuu, ca profesii obisnuite, necesita autorizatie de la primarie si inregistrarea la Registrul Comertului si la organele fiscale. (gen PFA)
Daca activitatea care se presteaza de persoana fizica nu are un caracter continuu, de profesiune obisnuita, ci doar ocazional, accidental, nu este necesara aceasta autorizare.
Din punct de vedere al obligatiilor fiscale, platitorii veniturilor din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa.

Se plateste impozit 16%, contributie pensii 10,5% si contributie sanatate de 5,5%. Somajul este optional. Daca realizati si venituri de natura salariala, pe langa un astfel de contract, nu platiti contributia la pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare persoana fizica sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o modalitate prin care se poate incheia un contract care are drept scop prestarea unor servicii in partea ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite platite in cazul unui contract de comision luteciprian luteciprian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o privita : contractul de comisionare. In momentul de fata lucrez la o firma, as dori sa stiu ce taxe si ce ... (vezi toată discuția)