Buna ziua !
O persoana este asociata in mai multe societati comerciale.
Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala.
Din cauza asta se inscrie fapta in cazierul fiscal.
Persoana incearca sa mai infiinteze o firma si ORC refuza inregistrarea din motiv ca persoana are cazier fiscal.
Ce se poate face ?
Va multumesc !
Înscrierea în cazierul fiscal a persoanelor fizice şi juridice a inactivităţii fiscale şi a atragerii răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent fac parte din OUG 46/2009, care modifică Ordonanţa Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal. Ca urmare a Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 2943/ 2009 (publicat în Monitorul Oficial nr. 764 din 10 noiembrie 2009) va începe înscrierea efectivă a acestor fapte în cazierul fiscal deoarece s-au aprobat modelul şi conţinutul formularisticii necesare pentru solicitarea şi comunicarea datelor înscrise în cazierul fiscal, în sensul că se introduc noi formulare în vederea înscrierii, respectiv a actualizării înscrierilor în cazierul fiscal a inactivităţii fiscale şi a atragerii răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent.
Contribuabilii vor fi declaraţi inactivi dacă îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:
a) se sustrag de la efectuarea inspecţiei fiscale, prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
b) organele fiscale au constatat că nu funcţionează la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat.
Aceste două fapte sunt sancţionate ca infracţiuni de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, sub forma sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate.
Nu sunt de vina referentii de la registrul comertului, ei doar aplica legea. Trebuie sa inlaturati cauza care a dus la starea de inactivitate fiscala, respectiv la ANAF.
Dizolvare societate
oanalumi
Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)