avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL Cazier fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL Cazier fiscal

Buna ziua !
O persoana este asociata in mai multe societati comerciale.
Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala.
Din cauza asta se inscrie fapta in cazierul fiscal.
Persoana incearca sa mai infiinteze o firma si ORC refuza inregistrarea din motiv ca persoana are cazier fiscal.
Ce se poate face ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:29, 1 Septembrie 2010
Contestati incheierea si aratati care este situatia.
Dar inactivitatea fiscala nu duce la incrierea in cazierul fiscal al asociatilor ? Ce ar fi de contestat ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
alex27ionescu, utilizator
Înscrierea în cazierul fiscal a persoanelor fizice şi ju­ri­dice a inactivităţii fiscale şi a atragerii răspunderii soli­da­re cu debitorul declarat in­solva­bil sau insolvent fac parte din OUG 46/2009, care modifică Or­donanţa Guver­nului nr. 75/2001 privind or­ga­nizarea şi funcţionarea ca­zierului fiscal. Ca urmare a Ordinului Ministerului Fi­nan­ţelor Pu­bli­ce nr. 2943/ 2009 (publicat în Monitorul Oficial nr. 764 din 10 noiembrie 2009) va în­cepe înscrie­rea efectivă a acestor fapte în cazierul fiscal deoarece s-au aprobat mode­lul şi conţi­nu­tul formularisticii necesare pentru solicita­rea şi comunicarea datelor în­scrise în ca­zierul fiscal, în sen­sul că se introduc noi formulare în vederea înscrierii, res­pectiv a actualizării în­scrie­­­rilor în cazierul fiscal a inacti­vităţii fiscale şi a atra­gerii răs­pu­n­de­rii solidare cu debi­to­rul de­clarat insolvabil sau in­solvent.
Contribuabilii vor fi decla­raţi inactivi dacă îndeplinesc una dintre următoarele con­diţii:
a) se sustrag de la efectuarea inspecţiei fiscale, prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
b) organele fiscale au constatat că nu funcţionează la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat.
Aceste două fapte sunt sanc­ţionate ca infracţiuni de Legea nr. 241/2005 pentru pre­­­venirea şi combaterea e­va­­ziunii fiscale, sub forma sus­tragerii de la efectuarea ve­ri­fi­cărilor financiare, fiscale sau vamale, prin ne­de­cla­ra­rea, de­clararea fictivă ori de­clara­rea inexactă cu pri­vire la se­diile principale sau se­cunda­re ale persoane­lor verificate.
Nu sunt de vina referentii de la registrul comertului, ei doar aplica legea. Trebuie sa inlaturati cauza care a dus la starea de inactivitate fiscala, respectiv la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare intreprindere individuala VeraG VeraG Sotul meu a depus actele la Reg Comertului pt infiintarea unei I.I. D-na de acolo i-a spus ca dosarul a fost respins, dar nu poate sa-i spuna motivele pentru ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)