avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procent de plata la energia termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procent de plata la energia termica

La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa fac aplicarea cotei de repartizare a sumei de platit ce le revin celor doua apartamente.
Va solicit acest lucru deoarece sunt unele voci care spun ca a aparut o lege prin care cei cu centrala sunt obligati sa plateasca o cota de 50%.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:31, 5 Septembrie 2010
ORDIN Nr. 343 din 13 iulie 2010
ART. 2
În cazul în care din motive bine justificate operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalente termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, până la începutul sezonului de încălzire 2010 - 2011, se admite, numai pentru acest sezon de încălzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferente părţilor comune de 30% din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire.

Acolo am citit , ma insel eu?Eu as fi bucuros intrucat am centrala termica si nu ma avantajaza .
Va multumesc
mirel28 a scris:

ORDIN Nr. 343 din 13 iulie 2010
ART. 2
În cazul în care din motive bine justificate operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalente termic în........

Numai in aceste conditii, or in general inventarierea suprafetei echivalent termice este facuta o data cu montarea repartitoarelor.
Intrebare...
Echivalentul termic cine il calculeaza?/furnizorul?/ daca nu si ar trebui sa-l calculam noi ca beneficiar va rog formula lui de calcul... daca se poate!!
Multumesc si un wkend frumos!
Pentru ce va trebuie sa calculati "echivalentul termic"? Asociatia nu are treaba cu acest calcul.
Spuneti-ne in ce situatie va aflati ca sa va spunem ce sa faceti. Dar eu cred ca v-am dat un raspuns mai inainte.
Ne intereseaza calculul suprafetei echivalent termice aferenta instalatiilor de incalzire aflata in proprietatea comuna(coloane distributie apartamente, subsol si casa scarii)..cea care rezulta 25%..am vrea sa stim cum rezulta!!

Alte discuții în legătură

Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)