avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procent de plata la energia termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procent de plata la energia termica

La o asociatie de proprietari sunt doua apartamente ce au centrala temica pe gaze,iar restul nu au repartitoare individuale de caldura ,va rog sa ma ajutati sa fac aplicarea cotei de repartizare a sumei de platit ce le revin celor doua apartamente.
Va solicit acest lucru deoarece sunt unele voci care spun ca a aparut o lege prin care cei cu centrala sunt obligati sa plateasca o cota de 50%.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:31, 5 Septembrie 2010
Primiti factura la asociatie, da? Si pe ea aveti trecuta suma de 1000 lei (sa zicem) la caldura.
Nu aveti repartitoare, am inteles, da?

Din suma scoateti 25%, adica 250 lei si o impartiti tuturor apartamentelor, in functie de cota-parte indiviza, incluziv celor cu CT sau deconectati. Aici e ceva de spus. Daca nu aveti holuri sau spatii comune incalzite, atunci procentul este de 15%, adica in cazul exemplului nostru 150 lei. Aceasta este caldura la comun distribuita prin tevile verticale.
Suma ramasa de 750 lei(sau 850 lei) o impartiti numai acelor apartamente conectate la sistemul centralizat, in functie de cota-parte indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea energiei termice 2010-2011 ? BEN46 BEN46 Cum se repartizeaza energia termica avind in vedere urmatoarele : 1. repartitoare de caldura in camere pe calorifere 2. baie , 2 coloane de ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 as dori sa stiu daca legea in care si locatarii cu centrale termice de apartament mai platesc o cota parte la sistemul centralizat mai e valabila.am inteles ca ... (vezi toată discuția)