avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... litigiu functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

litigiu functionari publici

Supun atentiei d-stra o speta...Doua persoane X si Y se prezinta la un concurs organizat de ANFP pentru ocuparea unei functii publice vacate .Dupa proba scrisa cei doi obtin 70 de puncte fiecare:">. X face contestatie conform art 63 din HG 611/2008 si obtine dupa recorectarea lucrarii 73,6 pct ,insa contestatia se respinge motivat de prevederile art 66 lit c din aceeasi HG ,respectiv ca nu sunt 10 pct intre nota data de comisia de concurs si cea data de comisia de solutionare a contestatiilor.Dupa interviu se face departajarea celor doi candidati-logic- si Y obtine 89,4 pct iar X decat...88. X face din nou contestatie si obtine ..93 de pct ,dar aceasta se respinge motivat de art 66 lit c din HG 611/2008.
In consecinta Y castiga concursul desii are mai putin cu 7,6 pct decat X.
Ce sanse sunt in instanta de contencios ca X sa poata fi declarat castigator al concursului?O solutie cred ca exista insa astept si parerile d-stra/Va multumesc
Cel mai recent răspuns: felixmotanul , utilizator 19:01, 2 Septembrie 2010
Daca aveti un avocat bun si dovada ca ceea ce ne-ati povestit poate fi probat eu zic ca veti castiga.Cel putin se anuleaza concursul si veti sustine din nou examenul.Curios,nu erau si superiorii dvs.de la prefectura acolo ,care sa stie cum merge treaba in caz de reclamatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare pentru obtinerea avizului anfp Vasile Constanta Vasile Constanta Va rog sa-mi spuneti care este lista documentelor necesare obtinerii avizului ANFP in urma sustinerii examenului de promovare in clasa a functionarilor ... (vezi toată discuția)
Cine face examinarea candidatului, anfp sau primaria? filozoful filozoful Examenul sau concursul pentru promovare in functiile publice de conducere se organizeaza de catre primarie sau de catre ANFP? Cine face parte din comisia ... (vezi toată discuția)
Comisii concurs si solutionare contestatii seneca399 seneca399 Scot la concurs postul vacant de secretar comuna.Potrivit art. 30(1) din HG 611/2008 comisia de concurs si comisia de soutionare contestatii se constituie din ... (vezi toată discuția)