avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva?Am 23 de ani si vreau sa sistez pensia alimentara pe care o primesc de la tata.Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: louyzza , utilizator 14:42, 1 Septembrie 2010
Va rog,ma poate ajuta cineva urgent?
Discutati cu tatal d-voastra sa nu va mai trimita banii, sau, calea mai complicata - o actiune in instanta.
avocat Cristina Popescu
va trebui, formal, ca tatal dv sa va actioneze in judecata, solicitand sistarea pensiei, iar dv, in proces, spuneti ca sunteti de acord cu sistarea ei. sentinta va fi in sensul dorit de dv.
Am discutat cu el si mi-a zis ca din cate stie se poate opri doar prin instanta.Daca ma duc eu la judecatorie si spun ca nu mai vreau pensie alimentara nu se poate sista?Eu anul acesta am terminat facultatea,momentan nu fac master si m-am angajat.Si cred ca e normal sa sistez pensia alimentara.
In hotararea judecatoreasca nu cumva este mentionat faptul ca pensia e datorata pana la terminarea studiilor d-voastra? in acest caz s-a implinit termenul.
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez daca primesc pensie de intretinere? DanielTomescu DanielTomescu Buna ziua! Am o problema si sper sa ma puteti ajuta dumneavoastra. Am 19 ani si sunt inscris in primul an de facultate. Din cauza problemelor financiare, ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor iulia2000 iulia2000 Sunt despartita in fapt de sot de 2 luni.Pt ca nu vroia sa comunice si sa dea bani pt copil am deschis o actiune de pensie alimentara.Lucrul asta l-a enervat f ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere pentru elevul major! nicole71 nicole71 Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani luna viitoare si este eleva in clasa a XII-a.In urma divortului mi-a fost incredinta prin hotarare de divort spre ... (vezi toată discuția)