avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incredintarea unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incredintarea unui minor

Sunt despartita in fapt de sot de 2 luni.Pt ca nu vroia sa comunice si sa dea bani pt copil am deschis o actiune de pensie alimentara.Lucrul asta l-a enervat f tare si spune ca va baga divort,desi asta spunea cu mult timp inainte sa plece de-acasa.
Imi spune ca e prea mult sa dea 25% din salariu si ca nu va plati suma rspectiva.Daca plateste rate la apartament are vreo legatura cu pensia?mai nou imi cere copilul sa plece cu el la socri in alt oras.Mi-a fost teama sa-i mai dau copilul pt ca ma ganesc ca poate sa mi-l fure pt a nu mai plati pensie.Are acest drept sa ia copilul(are 3 ani) si sa-l lase la sdocri.Ce pot eu sa fac daca se intampla asta,mai pot sa-l iau inapoi?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:46, 26 Septembrie 2010
deocamdata, nefiind pronuntata o hotarire de divort nu se poate discuta de incredintarea minorului rezultat in urma casatoriei. acesta este in grija si educarea parintilor. in cazul solutionarii unei actiuni de divort, instanta de judecata, in urma administrarii probelor solicitate de parti, se pronunta si asupra solicitarii actiunii privind incredintarea minorului.
dacaobtineti o hotarare prin care acesta va fi obligat la plata unei pensii de intretinere, din oficiu, instanta va dispune comunicarea acesteia locului de munca al sotului d-voastra; acestia vor opri suma respectiva din salariu si va vor trimite -o dvs; eu sper ca ati solicitat totodata si incredintarea copilului catre d-voastra, ptr. a nu mai exista problemele de care va e teama; deocamdata ambii aveti drepturi asupra copilului.
avocat Cristina Popescu
instanta ii va opri 25% din salariu pt pensie.cat despre copil va trebui sa acceptati ca e dreptul tatalui sa-si vada copilul.
avand in vedere ca nu s-a judecat incredintarea minorului, daca sotul ia copilul de la dvs si nu-l mai aduce, pana nu aveti o hotarare de incredintare, nu-l mai puteti lua, daca nu vi-l da. mai bine sa-l viziteze in prezenta dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ContSters194195 ContSters194195 Mulţumesc anticipat celor ce îmi pot oferi un răspuns . Sunt mama unui minor de 11 ani , rezultat urmare unei căsnicii desfăcută la două luni de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cris_deo cris_deo Buna seara . Daca prin sentinta judecatoreasca sotul parat este obligat la plata pensiei de intretinere acest lucru inseamna ca si copii sunt incredintati de ... (vezi toată discuția)