avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere pentru elevul major!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere pentru elevul major!

Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani luna viitoare si este eleva in clasa a XII-a.In urma divortului mi-a fost incredinta prin hotarare de divort spre crestere si educare iar tatal a fost obligat sa plateasca pensia de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului. Este cazul sa fie chemat in actiune de judecata tatal de catre fiica mea, pentru a-i achita in continuare pensia de intretinere, pana la terminarea studiilor, sau este suficient o notificare si o adeverinta de elev trimise la serviciul acestuia? Care este procedura corecta? Mentionez ca tatal nu a mai tinut legatura cu copilul....iar eu nu am mai cerut majorarea cuantumului pensiei de aprox. 3 ani...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicole71 , utilizator 10:38, 10 Septembrie 2010
Trebuie introdusa o actiune in instanta de catre fiica d-voastra majora personal , intrucat hotararea anterioara nu-si mai produce efectele; de asemenea acum instanta va avea in vedere venitul actual al tatalui si i se va stabili o pensie conforma cu acesta.Depuneti odata cu actiunea dovezi ca se afla in continuarea studiilor.
avocat Cristina Popescu
Numai fiica dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata in vederea majorarii pensiei de intretinere.
Actiunea este scutita de plata taxelor de timbru.
Pensia de intretinere poate fi stabilita pana la varsta de 26 de ani , daca reclamanta dovedeste ca studieaza si nu presteaza o activitate remunerata.
Tanara in cauza urmeaza sa promoveze singura o actiune in instanta pentru plata pensiei de intretinere in care trebuie sa faca dovada ca urmeaza o forma de invatamant. Dovada o face prin prezentarea unei adeverinte de studii de la institutia de invatamant pe care o urmeaza. Se poate cere de asemenea si judecata in lipsa.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa 18 ani spiridon vasilica spiridon vasilica Buna ziua! Cum se procedeaza cu pensia alimentara atunci cand copilul va implini 18 ani? Fiica mea este clasa a 11a, va implini in curand 18 ani. (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)