avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara dupa 18 ani

Buna ziua!
Cum se procedeaza cu pensia alimentara atunci cand copilul va implini 18 ani?
Fiica mea este clasa a 11a, va implini in curand 18 ani.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 14:54, 20 Octombrie 2010
daca tatal sisteaza pensia, fata va trebui sa-l actioneze in judecata. odata cu cererea, va depune dovada ca urmeaza cursuri de zi
Pensia alimentara pentru cresterea copilului se acorda pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la 25 de ani, conditionat de faptul ca va trebui sa se faca dovada ca urmeaza o forma de invatamant la zi.
Solicitatati la inceputul fiecarui an scolar/universitar, eventual, o adeverinta prin care sa faceti dovada ca fiica dvs. urmeaza studii.
daca va uitati in hotararea de stabilire a pensiei veti vedea ca aceasta este data incepand cu o anumita data si pana la majorat- de la acest moment ea inceteaza de drept si ar trebui sa formuleze copilul major, in nume propriu, o alta cerere insotita de dovada ca se afla in cotinuarea studiilor; dar consider totusi ca daca tatal isi indplineste obligatia de buna-voie si plateste in continuare suma stabilita, nu mai este cazul sa-l actionati in instanta.
avocat Cristina Popescu
Buna ziua!
va multumesc tuturor ptr raspunsuri.
Problma tocmai aici este, ca tatal <<nu are toate tiglele pe casa>>.
Si in mod cert va sisita pensia alimentara, tocmai ca sa ne poarte iarasi prin tribunal si sa cheltuim o gramada de bani.
Asadar,fetita mea va trebui sa depuna cererea ptr continuarea platii pensiei alimentare. are nevoie de un avocat care s-o reprezinte?
Costa si dureaza mult o astfel de <interventie>>?
Cu cat timp inainte trebuie sa depuna cererea?
Fiica mea a trecut prin momente de <<cosmar>> alaturi de tatal ei, in ultimul timp in care au mai fost impreuna,si vreau ,intr'un fel s'o feresc de agresiunile verbale ale tatalui ei care au facut'o de rusine in prezenta prietenilor si colegilor sai
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Stefania M, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - pensie alimentara major LUMI1971 LUMI1971 In data de 6 octombrie 2011 am depus cerere de majorare pensie alimentara pentru cei doi copii minori pe care ii am in intretinere.In sentinta din anul 2007, ... (vezi toată discuția)