avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara dupa 18 ani

Buna ziua!
Cum se procedeaza cu pensia alimentara atunci cand copilul va implini 18 ani?
Fiica mea este clasa a 11a, va implini in curand 18 ani.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 14:54, 20 Octombrie 2010
Am senzatia ca nu ati inteles faptul ca o pensie pentru un copil minor se stabileste pana la implinirea varstei de 18 ani.Daca priviti in hotararea pe care o aveti , veti vedea ca in dispozitivul acesteia se mentioneaza "pana la majorat".
Prin urmare dupa aceasta data tatalui ii inceteaza obligatia de intretinere motiv pentru care, copilul minor devenit major este necesar sa promoveze o actiune de stabilirea pensie, facand dovada ca se afla in continuarea studiilor.
Actiunea presupune probe ca orice alta actiune si anume in cazul de fata inscrisuri si interogatoriul paratului.
Un avocat va poate doar redacta actiunea sau/si reprezenta fiica in acest proces tocmai pentru ca aceasta sa nu fi nevoita sa se prezinte personal la proces., iar cheltuielile de judecata reprezentate de onorariu avocat vor fi recuperate de la parat ulterior, acesta fiind obligat in baza art 274 c.proc.civ.la plata lor.;)
Fiica dumneavoastra sa se adreseze instantei de judecata , facand dovada ca studieaza.
Dumneavoastra, in calitate de parinte, nu aveti nicio calitate procesuala.
simonette 12 a scris :
Am senzatia ca nu ati inteles faptul ca o pensie pentru un copil minor se stabileste pana la implinirea varstei de 18 ani

Multumesc ptr raspuns. Stimata doamna, tocmai ptr ca stiam ca la varsta de 18 ani se sisteaza pensia alimentara, am cerut informatii suplimentare. Doream sa aflu cum poate beneficia fiica mea in continuare de pensia alimentara,ce pasi trebuie sa urmeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - pensie alimentara major LUMI1971 LUMI1971 In data de 6 octombrie 2011 am depus cerere de majorare pensie alimentara pentru cei doi copii minori pe care ii am in intretinere.In sentinta din anul 2007, ... (vezi toată discuția)