Sunt traducator autorizat si as dori sa va rog sa-mi spuneti cum pot face rost de factura externa pentru clienti internationali sau, pur si simplu, europeni ca noi, daca exista vreo diferenta sau poate ca nu este nevoie de un alt tip de factura pentru cei europeni si pot folosi facturile normale, "interne". Si cum le pot procura: la fel ca pe cele interne, de la o librarie, de exemplu ca pe celelalte?
Multumesc, prin urmare spuneti ca ma pot descurca doar cu factura interna la nivel european? Dar la cel international, va rog? Oricum inteleg si de fapt stiu ca in alte tari facturile nu sunt ceva atat de complicat si de riguros ca la noi. Si cred ca e complicat deoarece la Circa Financiara nu a putut nimeni sa-mi dea un raspuns simplu, cum ar fi daca pot printui eu insami factura si ce ar trebui sa cuprinda ea, din punct de vedere legal.
In ce priveste autorizarea la nivel european, nu stiu exact la ce anume va referiti. Romania face si ea parte din Europa si eu sunt PFA autorizat in traduceri si in functie de domeniu anumite studii sunt suficiente pentru ca un client sa te aleaga, cum ar fi studiile universitate si o experienta in domeniu, un Certificat de Traducator si alte certificate, etc.
Multumesc pentru raspuns si astept daca e posibil o clarificare in legatura cu aceasta factura externa, daca exista si in ce cazuri se foloseste ea.