Buna ziua.
Doresc sa va intreb daca repetarea din motive medicale a anului universitar poate opri primirea pensiei de urmas.Am terminat anul trei (2006-2007) si acum, 2007-2008 , il repet,in baza unui dosar medical aprobat de Facultatea de Drept.La fel am amanat si anul doi.In prezent am 23 ani ai mai am anul trei si patru pana sa termin facultatea.
Doresc sa va mai intreb care este salariul pe care il pot avea in functie de salariul brut pe economie, in eventualitatea unei angajari. Va multumesc.
Pensia de urmas se poate primi pana la implinirea varstei de 26 de ani, numai daca urmezi cursurile unei facultati.
Referitor la salariul pe care il poti primi, iti pot comunica doar minimul salariului brut stabilit in baza CCMN pe anul 2007, si anume:
Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1;
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2;
2. postliceala = 1.25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
2. scoala de maistri = 1,3;
3. studii superioare de scurta durata =1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2;
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe societate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
(4) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.