avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie, sanctiuni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie, sanctiuni

Buna ziua. As avea nevoie de ajutor...am fost prins baut la volan dupa un majorat fiind oprit in parcare...mi s.au prelevat probele iar rezultatul a fost de 1.20 prima iar a doua 0.90...la acesta alcolemie am inteles din mai multe topicuri ca ramane o amenda administrativa babana si cu carnetul luat 90 de zile...???
Cel mai recent răspuns: caiuscorneliu , utilizator 02:07, 2 Septembrie 2010
Nu stiu ce ati citit dvs. insa n-avem o contraventie in cazul de fata ci o infractiune si anume aceea prevazuta de art 87 al. 1 din Oug195/2002-conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani si se mai dispune si anularea permisului de conducere potrivit art 114 din acelasi act normativ.:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Este infractiune.Cel mai probabil se va solda cu suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea si cu anularea permisului.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
caiuscorneliu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan clarias clarias Buna ziua,am si eu urmatoarea problema-un sofer prins de politie in trafic cu alcoolemie de 0,95 la mie- ce se intimpla cu permisul lui(e anulat sau e ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)
Circulatie - alcool la volan, recuperare permis mihai_gaby mihai_gaby Am fost prins baut la volan. Fara accident etc. Am uitat sa aprind farurile si mau oprit. Alcolemie 4,5 aer expirat am fost si la probe de singe. Am declarat ... (vezi toată discuția)