avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... furtul banilor pt repararea acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

furtul banilor pt repararea acoperisului

Buna ziua,
Acum o luna am dat avansul pentru reparatia acoperisului blocului- 6000 ron- adica jumatate din suma care trebuia platita pentru lucrare. Muncitorii trebuiau sa vina a doua zi, dar n-au aparut nici pana in ziua de azi. Administratora s-a prins in al 19-lea ceas ca am fost inselati si s-a dus la registrul comerului, la politie, iar acolo i-au confirmat ca firma nu este in regula- in sensul ca a fost preluata de la vechii proprietari, dar nu a fost trecuta pe numele celui nou. Intrebarea mea este: nu trebuia administratora sa verifice daca firma este in regula- inainte sa semnam (ca oile) contractul? Cui ii revenea sarcina asta? Mentionez ca am cautat pe internet atributiile administratorului de bloc, dar nu mi-a fost clar. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:49, 2 Septembrie 2010
-pacat de acest lucru.
-faceti reclamatie la politie, poate se rezolva intrun fel...in mod pozitiv pana la urma.
-dar acum ce ati vrea? sa scoateti tap ispasitor pe administrator? ca va dea ea banii??? dar restu de vecini/proprietari...cand sa discutat sau negociat cu firma pretul si ce trebuie sa faca, unde ati fost? sau ati lasat toate in seama unui singur om si nu va pasat ... si acum cand ati dat de necaz, toti incep sa se implice... ar trebui sa fie o implicare inca de la inceput.
-si daca se ocupa alt vecin / proprietar / om...credeti ca el siar fi dat seama ca aceea firma este neserioasa???
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
cavallis, utilizator
Administratorul a solicitat oferta si a primit ceea ce a primit. De intrebat si vazut de unde a luat administratorul acea oferta.
Apoi, cui ii revenea aceasta sarcina nu este prevazuta clar, insa, din punctul meu de vedere, membrii comitetului trebuiau sa puna in discutie acest subiect si sa desemneze o persoana, pentru ca, la cate tzepe sunt in ziua de astazi...
ysza_00 a scris:

Intrebarea mea este: nu trebuia administratora sa verifice daca firma este in regula- inainte sa semnam (ca oile) contractul? Cui ii revenea sarcina asta?

contractele se incheie de catre presedinte si comitetul executive
Mentionez ca am cautat pe internet atributiile administratorului de bloc, dar nu mi-a fost clar. Va multumesc din suflet.

atributiunile "sefilor" unei asociatii de proprietari le gasiti in LEGEA 230/2007 si in HG 1588/2007
Nu vreau sa caut tap ispasitor, administratora saraca a facut depresie. Doar eram curioasa daca asta ar fi fost indatorirea ei sa verifice firma sau a noastra, a proprietarilor- legal vorbind (pt ca eu traiam cu impresia ca eu- ca si proprietar trebuie doar contractul sa-l analizez). Am fost deja la politie si se pare ca trebuie sa-l dam in judecata in proces civil sa ne recuperam banii- asta numai daca firma are bunuri care pot fi vandute...asa ca...o sa cascam ochii mai bine data viitoare. Individul o sa se aleaga cu amenda penala de 200 ron (!!!!!!!). ...atat poate face politia...
Intr-o asociatie, tot ce tine de decizie, hotarare, aprobare... fac proprietarii, adunarea generala a proprietarilor, comitetul executiv, presedintele, alesi de proprietari.

Administratorul executa ceea ce hotarasc proprietarii, ce decide comitetul executiv, presedintele.

Incheierea contractului cu firma respectiva era o problema de decizie, deci era in responsabilitatea comitetului executiv sa analizeze, inclusiv sa verifice bonitatea firmei, eventual cu concursul cenzorului.

In primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari aveti textul Legii 230/2007 si al HG 1588 cu Normele de aplicare a legii, in care veti gasi clar scrise atributiunile fiecaruia.

Daca vreti sa verificati o firma, ANAF/Informatii publice (in pagina, in meniul din stanga va alegeti optiunea):
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minim 3 oferte pentru reparatii bloc DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, In cazul efectuarii unor lucrari de reparatii sau de achizitie bunuri pentru asociatia de proprietari este obligatoriu sa se aduca 3 oferte de ... (vezi toată discuția)
Administrare condominiu poparlan poparlan este legala administrarea unui bloc de o firma, si daca da care sunt criteriile de care trebuie tinut cont la alegerea ei (vezi toată discuția)
Mansardare cu probleme manescu tania manescu tania problema mea este privind mansardarea. S-a contractat in 2007 o societatea care \"a furat\" datele de identificare ale unei alteia din Brasov. deci este vorba ... (vezi toată discuția)