avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxe fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxe fara activitate

Buna ziua.

Am o intrebare scurta si la obiect. As dori sa stiu daca o societate comerciala ( SRL ) nou infiintata ( in luna August ) nu are activitate, este obligata sa plateasca anumite taxe?

Tin sa mentionez ca societatea a emis o singura factura dar vreau sa stiu daca atata timp cat ea nu mai are activitate, daca se mai platesc taxe la stat.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alberto_e60 , utilizator 21:06, 4 Septembrie 2010
Da, este vb de impozitul forfetar. Daca nu veti mai desfasura curand activitate este bine sa suspendati activitatea societatii pentru a evita impozitul forfetar.
Suspendarea se face la ORC, iar taxele sunt in jur de 250 RON.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Suspendarea se face pe o perioada anume de timp?

Si cand doresc pot sa readuc "la viata" societatea?
1. 3 ani pe parcurul existentei societatii.
2. Da, se poate relua oricand si poate fi suspendata oricand pana la atingerea pragului de 3 ani, insa fiecare mentiune la ORC se taxeaza corespunzator.
Platiti impozitul minim.
@denisas -se plateste forfetar daca e firma nou infiintata , deci nu a existat in 2009?
sau raspunzi asa la misto??

@cip200-- mai exact ce si la ce suma se ridica impozitul asta minim ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
alberto_e60, utilizator

Alte discuții în legătură

Srl- activitate suspendata numai la finante, nedepus bilant 2007 la reg com iulia_400 iulia_400 buna, am o problema si nici contabilul nu ma poate lamuri. am un srl neplatitor de tva, cu 2 actionari , infiintata in 2006. am depus documentele fiscale la ... (vezi toată discuția)
Impozit minim in cazul firmelor inactivi Mariko Mariko Buna ziua! Au trecut cativa luni si inca nu m-am putut lamuri, daca firmele inactivi trebuie sa plateasca impozit minim sau nu? Firma despre care este vorba nu ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar???????????????? anamariacelik anamariacelik o societate nu a desfasurat activitate in 2008(nu a fost suspendata la ORC),dar atat cheltuielile cat si veniturile in 2008 sunt 0.In 2009 nu a desfasurat ... (vezi toată discuția)