avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine are treaba cu nemtii ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine are treaba cu nemtii ?

Daca aveti putin timp si putina rabdare am o speta juridica cu care poate aveti tangenta si putem colabora, doar daca sunteti in domeniu si puteti da discret pe mail stefan_nuta@yahoo.com un sfat competent . Revin cu o tema noua in cadrul vechii mele ocupatii avocatura – munca romanilor in Germania

Ei isi depun o Declaratie de venit acolo, dupa revenirea in tara.

Formularul are un rind de optiuni – impreuna/singur/ etc

Declaratia a fost depusa de un avocat … german, dar fara a completa optiunea de impozitare – inertia faptului ca anterior 2007 toti erau impozitati automat dupa optiunea “singur”

Incepand cu anul 2007 Romania este in UE deci implicit se poate cere impozitarea “impreuna” care este mult mai avantajoasa – chiar de 10 ori mai multi bani returnati decat in varianta “singur”.

M-am “prins” ca Finanzamt profita de ignoranta romanilor si tirziu, in 2009 am intors situatia – punind cruce in optiunea impreuna.

Am reusit sa refac Declaratiile intocmite de avocati germani dar … Finanzamt s-a prins si respinge refacerea – pe motiv ca a expirat perioada de o luna de contestatie!

Am invocat printre altele:

1. Daca in dosar se afla si actul de casatorie si daca nu s-a completat optiunea dece au luat ei ce le-a convenit adica optiunea “singur”

2. Am invocat cazuri rezolvate – dar ignora comentariile

3. Am invocat art. Multiple – le ocolesc si ajung la … decizii similare date prin … 1992

4. Etc

TEMA – clar ca ei profita abuziv – ma gandesc la niste demersuri la autoritati germane financiare, juridce, presa sau la UE

MIZA – sute de romani au incasat 26-400 eur in loc de 3000-4000 eur prin abuzul interpretarii optiunii de impozitare. Se poatepercepe comision 20%.

Avocat Nuta Stefan, www.avocatnutastefan.piczo.com

reduc totul la intrebarea: care este articolul de lege care permite repunerea in termen, la o decizie-Bescheid, veche de cca 4-5 luni, in cazul in care nu a fost completata optiunea de Zusammen in Einkommensteuererkalrung iar Finanzamt a aplicat abuziv Grundtarif si nu Splittingtarif - in dosar fiind si actul de casatorie? Era corect ca Finanzamt sa aplice optiunea favorabila Germaniei, ignorand art.90 AO(F), in loc sa solicite contribuabilului sa-si clarifice optiunea?

Finanzamtul recomanda sa dam in judecata avocatii care au trimis Einkommensteuererklarung fara a pune o cruce in casuta speciala de pe formular. Desi articolul AO 110(2)(3) in asemenea cazuri recomanda o repunere in termen ignorata abuziv de finanzamt.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
ninelus, utilizator

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa in germania cocaemidor cocaemidor Buna seara.I-mi poate spune cineva cu exactitate daca pot deschide un PFA doar dupa o luna de la sosirea mea in Germania?Sau trebuie sa astept ca si pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am urmatoarea situatie: pe la sfarsitul lui aprilie ... iustin2022 iustin2022 Buna ziua! Am urmatoarea situatie: pe la sfarsitul lui aprilie mi-am facut un cont pe un site de dating online, pentru care am achitat respectivei companii 46 ... (vezi toată discuția)
Succesiune in franta mariaba mariaba In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de ... (vezi toată discuția)