Buna ziua
Am primit prin donatie de la fratele meu si sotia acestuia o garsoniera . In cazul in care cei 2 divorteaza , sotia fratelui meu poate poate sa ceara anularea donatiei sau partea ei din garsoniera .Precizez ca ei au un copil minor , acesta poate contesta donatia ?
Multumesc.
Cand ati primit donatia, copilul era nascut? Donatia este, cu cateva exceptii, un act irevocabil. Daca vor divorta, sotia nu poate sa ceara anularea donatiei, nici macar pentru partea ei.
Alta este solutia in cazul decesului unuia dintre ei.
In ipoteza divortului donatorilor, contractul de donatie ramine valabil si, daca nu se pot invoca motive de nulitate actul nu poate fi atacat pe temeiul ca unul dintre donatori se razgindeste.Rezerva succesorala este o instituitie a devolutiunii testamentare respectiv a situatiei masei succesorale dupa decesul unuia dintre donatori, ceea ce nu a facut obiectul solicitarilor Dv.
da , copilul era nascut ........acuma daca inteleg eu bine in cazul decesului fratelui sau a sotiei acestuia , cel care ramine in viata poate cere anularea donatiei ? sau doar copilul acestora ?
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Anulare de donatie
calcium
Buna ziua
Pe scurt , eu impreuna cu sotia i-am donat fratelui meu o garsoniera in care uzufruct este tatal meu . Fratele meu a inceput sa savarseasca acte ... (vezi toată discuția)