avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua
Am primit prin donatie de la fratele meu si sotia acestuia o garsoniera . In cazul in care cei 2 divorteaza , sotia fratelui meu poate poate sa ceara anularea donatiei sau partea ei din garsoniera .Precizez ca ei au un copil minor , acesta poate contesta donatia ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 10:26, 2 Septembrie 2010
In cazul decesului unuia dintre ei, mostenitorii pot cere reductiunea liberalitatilor excesive. Daca prin donatia facuta dumneavoastra li s-a incalcat lor rezerva succesorala, pot sa ceara readucerea la masa succesorala (in natura sau in echivalent) a bunului.
Rezerva este o parte din averea celui care decedeaza care trebuie sa revina, in acest caz, sotului supravietuitor si copilului.
multumesc frumos Maria_79
chiar daca ar face cerere de revocare a donatiei nu i se va admite.
cine sa faca cerere ? copilul ?
Cred ca de cumnata vorbeste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Anulare de donatie calcium calcium Buna ziua Pe scurt , eu impreuna cu sotia i-am donat fratelui meu o garsoniera in care uzufruct este tatal meu . Fratele meu a inceput sa savarseasca acte ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)