avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE DE DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE DE DONATIE

Buna ziua
Pe scurt , eu impreuna cu sotia i-am donat fratelui meu o garsoniera in care uzufruct este tatal meu . Fratele meu a inceput sa savarseasca acte de natura infractionala asupra tatalui meu. Din ' n' motive am ajuns la divort cu sotia avand un copil minor , se poate anula actul de donatie daca divortam ?
Cel mai recent răspuns: calcium , utilizator 16:50, 5 Octombrie 2011
Nu are importanta daca divortati.Dvs.si sotia puteti revoca acest act de donatie in conditiile legii.
Da, dar nu pentru motivul divortului vostru. Pentru faptul ca nu respecta dreptuld e uzufruct viager al tatalui si exercita supra lui violente fizice si psihice. Ar fi bine sa vorbiti cu un avocat face to face de aceasta problema
Divortul sotilor nu poate constitui motiv de anulare a donatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Cam care ar fii conditiile legii dat fiind faptul ca acea garsoniera a fost dobandita de noi inaintea casatoriei ..iar in timpul casatoriei a aparut un copil
Daca donatia ati facut-o inainte de casatorie, nasterea copilului revoca de drept donatia

Alte discuții în legătură

Donatie calcium calcium Buna ziua Am primit prin donatie de la fratele meu si sotia acestuia o garsoniera . In cazul in care cei 2 divorteaza , sotia fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Donatie cu drept de uzufruct viager tefelica tefelica Buna ziua.Am o intrebare legata de atacarea unei donatii cu drept de uzufruct viager.Se poate ataca acest tip de donatie? Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)