avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie cu drept de uzufruct viager

Buna ziua.Am o intrebare legata de atacarea unei donatii cu drept de uzufruct viager.Se poate ataca acest tip de donatie?

Situatia este in felul urmator:
-suntem 2 frati. Proprietarul (tata)a incheiat un act de donatie cu drept de uzufruct viager in favoarea fratelui meu.Acesta are obligatia ca pana la o anumita data sa ma despagubeasca cu o anumita suma de bani.
Intrebarea mea este daca aceasta donatie poate fi anulata pentru ca fratele meu nu si-a respectat promisiunea de despagubire?
Sau ce cale am ca sa pot cere anularea acestui tip de donatie?
Cel mai recent răspuns: tefelica , utilizator 08:53, 12 Iunie 2008
Donatia cu sarcina poate fi revocata pentru neindeplinirea sarcinii. Insa revocarea o poate cere doar donatorul, adica tatal vostru.

Oricum donatiile se raporteaza la masa succesorala. Adica in momentul in care se va face succesiunea dupa tatal vostru, se va tine seama de faptul ca fratele a primit deja parte din mostenire.
multumesc pentru informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare de donatie calcium calcium Buna ziua Pe scurt , eu impreuna cu sotia i-am donat fratelui meu o garsoniera in care uzufruct este tatal meu . Fratele meu a inceput sa savarseasca acte ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)
Atac donatie Julianna Julianna Buna ziua! Am o problema foarte mare si m-as bucura mult daca cineva ar putea sa-mi dea un sfat.Situatia este in felul urmator: suntem doi frati buni de mama ... (vezi toată discuția)