avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus sub influenta alcoolului

Am baut intr-o seara cu prietenii si m-am urcat la volanul masinii...dupa o curba ma oprit politia si mi-a iesit la fiola 0,53 alcool m-au dus la probe de sange si pe drum am vorbit cu ei si mi-au zis ca o sa-mi i-au permisul dar nu ma pot lua dupa vorbele lor...oare asa va fii?mentin ca eu sunt inscris la scoala de sofer si domnul politist mi-a zis sa ii duc o foaie de la scoala ca dovada...multa lume mi-a zis ca pot sa ma bage la zdup...am vreo sansa sa scap si sa-mi fac permisul?multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:21, 1 Septembrie 2010
Din pacate inteleg ca ati comis 2 infractiuni si anume:
-conducerea fara permis de conducere prevazuta de art.86 al.1 din Oug.195/2002-pedepsita cu inchisoare de la 1-5ani
-conducerea sub influenta alcoolului si anume persoana care conduce avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange -prevazuta de art.87 al.1 din Oug195/2002-pedepsita cu inchisoare de la 1-5 ani.
In ceea ce priveste prima infractiune chiar daca urmati scoala de soferi, asta nu va da dreptul sa sofati pana la admiterea acestui examen si implicit dobandirea permisului.
Spun ca poate fi retinuta si a doua infractiune pentru ca desi inca nu aveti rezultatele de la probele de sange, de obicei valoarea gasita la etilotest sau fiola se situeaza in general undeva in jurul dublulului valorii respective.
Angajati avocat.:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
S-ar putea sa scapati de cea de-a doua infractiune, avand in vedere faptul ca, va citez:"mi-a iesit la fiola 0,53 alcool", deci sub 0,80 g/l alcool, presupun ca v-ati referit la concentratia de 0,53g/l alcool...daca, rezultatul probelor biologice, nu dovedeste alta concentratie de alcool pur in sange.

La intrebarea dvs.:"am vreo sansa sa scap si sa-mi fac permisul?multumesc ", raspunsul este...nu.
In pratica alcoolemia in sange este este dubla fata de cea care
a iesit "la fiola" sau la etilotest.
Prin urmare, in speta este si infractiunea prevazuta de
art. 87, alin. 1 din Codul rutier.
Aceasta infractiune va fi dovedita prin expertiza de calculare
a alcoolemiei ce se va face la INML Mina Minovici.
in cat timp aproximativ ma va chema la proces?
Spun ca este si a doua infractiune pentru ca 0, 53 reprezinta mg/l alcool in aerul expirat, iar infractiunea prevede 0,80g/l pur in sange, deci cam asta e situatia, dar cu siguranta veti vedea si la rezultatul probelor da sange, ca valoarea va fi peste 0, 80g/l pur in sange.
Va dura pana veti fi trimis in judecata, mai inainte aveti faza cercetarii penale -politie-parchet si apoi cercetarea judecatoreasca la instanta.
Oricum va veti mai putea prezenta la examenul de conducere dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si asta in situatia in care veti condamnat la o pedeapsa cu suspendare conditionata executarii pedepsei.
De aceea v-am si recomandat sa va angajati avocat sa va consilieze in mai multe privinte.;)
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters432520 ContSters432520 Buna ziua! Pe data de 13 Mai 2017 am fost oprit de un echipaj de politie, fiind un control de rutina. Politistul mi-a verificat actele, dupa care m-a pus sa ... (vezi toată discuția)
Am o problema mare ... conducere fara carnet sub influenta alcoolului, numere provizorii expirate mirceayou85 mirceayou85 [quot]as avea rugamintea. daca puteti sami raspundeti . la o cauza. pe care am comiso si cred eu cai grav . sa incep direc fara povesti . am fost sub influenta ... (vezi toată discuția)