avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat, Cic, demisie.... AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat, Cic, demisie.... AJUTOR


Lamuriti-ma si pe mine cu urmatoarea problema, e URGENTA!
Lucrez la firma X din 2001, pe 25 august 2005 am intrat in concediu prenatal, dupa care in CIC.La inceputul lunii august 2005 am facut cerere de concediu de odihna care nu s-a aprobat (secretara mi-a rupt cererea si a zis ca nu s-a aprobat).
Acum, in nov. 2007 doresc sa reincep activitatea, dar la o alta firma, ce trebuie sa fac in conditiile in care conducerea firmei X se dovedeste a fi ostila( la nivelui urmator: "daca vrei sa vorbesti cu d-na dir general fa cerere pentru audienta si te anuntam noi cand are timp pt tine")
Ma gandesc sa fac asa:
1 cerere revenire din CIC, incepand cu 05.11.2007
2. concomitent cerere de compensare a concediului de odihna neefectuat din vina angajatorului si cerere de incetare a raporturilor de munca incepand cu data de 05.11.2007
e bine? e legal? sau mai bine renunt la plata concediului ? cum as putea sa fac cererile astea fara sa ma mai duc pana acolo, prin email sunt valabile?
Cel mai recent răspuns: hopes , utilizator 13:43, 6 Noiembrie 2007
Poti trimite demisia prin posta cu confirmare de primire. Prin mail nu vei avea dovada trimiterii si mai mult legea spune ca notificarea trebuie sa fie scrisa si bineinteles semnata. Sigur ca va trebui sa efectuati preavizul in cazul demisiei ( 15 zile calendaristice pt. functii tehnice sau 30 pt. functii de conducere) asa ca o prezentare la locul de munca nu strica, altfel CIM poate fi desfacut disciplinar.Sigur ca puteti solicita si plata c.o. neefectuat la data intrarii in concediu de crestere copil si ei vor trebui sa il acorde. O cerere scrisa trimisa tot prin posta este binevenita.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2007
adelaida_07, utilizator
Ok, deci sunt obligati sa plateasca Co neefectuat, mai ramane sa vad ce fac cu termenul de preaviz.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediu Ank27 Ank27 Se poate lua concediu de odihna in preavizul de demisie?Multumesc.. (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz concediu de odihna anemarybella anemarybella Buna sunt Ana Maria iar ieri mi-am scris demisia , mia dat 30 zile de preaviz iar azi am citit undeva ca daca nu mi-am luat concediul de odihna aferent ... (vezi toată discuția)