avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai am vreo sansa la apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai am vreo sansa la apel

an urma cu 2 luni sa ancheiat un proces dupa care am asteptat pronuntarea si eu si avocatul si nimic dupa un timp la registratura dosarul apare ca definitivat la antrebarea avocatului presedintele cauzei ia spus sa stea an banca lui ca defapt asta era interesul sa nu putem face apel 2 ani cu suspendare + 3 ani de ancercare este mult pentru retragere de la probe biologice si nici macar nu ma aflam nici an autoturism si nici an trafic oprit de catre vreun politai atata tot ca cineva a telefonat la politie cum ca as fi condus baut si ma luat politia de pe trotuar neavand calitatea de conducator auto, va rog sa ma informati daca se mai poate face ceva?:((
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
luky_752008, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:07, 5 Septembrie 2010
Buna ziua !
In procesele penale, termenul de apel sau/si de recurs incepe sa curga dupa caz : de la data pronuntarii hotararii judecatoresti penale, daca partea a fost prezenta la dezbateri sau la pronuntarea hotararii, sau de la data comunicarii hotararii judecatoresti penale, in situatia in care partea nu a fost prezenta nici la dezbateri si nici la pronuntarea hotararii.
Termenul curge in acest fel pentru inculpatul aflat in stare de libertate, partea vatamata, partea civila si partea responsabila civilmente.
Avand in vedere ca acest termen este de 10 zile conform dispozitiilor art. 363, alin. (1) c. p.p., consider ca nu mai puteti face nimic odata ce este depasit.
Cu stima !
Daca ati iesit din termen nu mai aveti ce face.
Eu nu inteleg cum nu ati aflat solutia mai ales ca ati avut si avocat.
Avocatul dvs. trebuia sa verifice a doua zi solutia la condica si sa va informeze si sa declarati apel in termen de 10 zile de la pronuntare in cazul in care ati fost prezent la dezbateri si in termen de 10 zile de la comunicarea dispozitivului doar daca ati lipsit de la dezbateri si pronuntare , insa e clar ca ati fost prezent cata vreme nu ati primit dispozitivul hotararii.
Din pacate ati pierdut sansa de a obtine o redozare a pedepsei daca nu mai mult.:sorry:
Daca este nevinovat poate incerca o revizuire dar va fi f greu...
la ultima sedinta ni sa spus ca urmeaza sa se pronunte presedintele instantei dupa circa 0 saptamana am avlat de la registratura pedeapsa dar avocata a spus ca trebuie sa asteptam comunicarea care se trimite si la domiciliu data dupa care ai dreptul la apel.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ajutor dosar penal - termen recurs ariana03 ariana03 Buna ziua Am avut pe rolul judecatoriei un dosar penal privind savarsirea unei infractiuni privind circulatia pe drumurile publice. Acum o saptamana a fost ... (vezi toată discuția)
Pronuntare sentinta BIGHY BIGHY Scuzati-ma ca va deranjez cu o intrebare dar nu m-am lamurit in privinta unui aspect.Solutia intru-un dosar penal urmeaza a fi data zilele astea, de unde pot ... (vezi toată discuția)
Termen recurs mihai_14 mihai_14 Buna ziua ,va rog frumos sa-mi spuneti si mie, cei in drept, daca termenul de recurs in penal, curge de la data pronuntarii hotararii, sau de cand se comunica ... (vezi toată discuția)