avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen recurs

Buna ziua ,va rog frumos sa-mi spuneti si mie, cei in drept, daca termenul de recurs in penal, curge de la data pronuntarii hotararii, sau de cand se comunica hotararea? Am auzit ca este de 10 zile ,asa-i ? Sper sa primesc hotararea ......
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:02, 20 Octombrie 2011
Art. 385 indice3: Termenul de declarare a recursului
(1) Termenul de recurs este de 10 zile, daca legea nu dispune altfel.
Termenul de recurs este de 10 zile insa el curge in mod diferit:
-daca ati a fost prezent la dezbateri ( la judecata) si la pronuntare, termenul de 10 zile curge de la data pronuntarii.
-daca ati lipsit atat de la dezbateri ( de la judecata) cat si de la pronuntare, termenul de 10 zile curge de la data comunicarii copiei de pe dispozitivul hotararii.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac? paul99 paul99 Buna ziua am o intrebare. am avut un proces penal in data 01.02.2012. la judecatorie a ramas in pronuntare. spuneti-mi va rog la pronuntare este deja redactata ... (vezi toată discuția)
Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare- pronuntare/comunicare/termen recurs pici80 pici80 . Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru Ministerul Public şi de la comunicare pentru inculpatul ionica ion. Pronunţată în şedinţă ... (vezi toată discuția)