As fi recunoscator daca mi-ar putea spune cineva in cit timp de la pronuntare se face comunicarea oficiala a acestuia.
am fost condamnat la 3 ani 6 luni incisoare cu executare si vreau sa declar recurs si asa scrie in site: cu drept de recurs in 10 zile de pronuntare si comunicare.
stiu ca pot sa declar recursul chiar maine dar vreau sa- l aman cat mai mult.
deci mai am timp pana primesc comunicarea prin posta si cei 10 zile vor fi calculati incepand de la data in care am primit comunicarea? (aprox 2-3 luni)
am avut cazuri cand nici nu am primit comunicarea numai ca s obligat sa platesc cheltuieli judiciare
Nu exista termen concret in interiorul caruia sa se faca comunicarea hotararii motivate a instantei de judecata
Termenul este conditionat de bagajul de activitate al instantei ,de urgenta si complexitatea cauzelor si de alti factori independenti de vointa partilor
Buna ziua am rugamintea de a ma lamuri cu privire la problema ce o voi expune in randurile de mai jos.
Am un dosar PENAL ce a ramas in pronuntare la data de 07.10 si pe portal.just.ro imi apare doar mentiunea "cu drept de recursl" dar nu se mentioneaza daca este cu apel de la pronuntare (adica din 07. 10) sau de la redactare si comunicare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
mariusinho a scris:
In situatia in care ati fost prezent la judecata pe fond, termenul curge de la pronuntare. Daca nu ati fost prezent la judecata, ori ati fost reprezentati (dar fara a fi prezent personal) de catre un avocat, termenul curge de la comunicare. Cu stima.
pici80 a scris:
nu am fost prezent..comunicarea primesc prin posta? si termenul curge de la data primirii comunicarii?
Daca pronuntarea a fost in data de 07. 12 care este ultima zi pt declararea recursului? (scrie ca termen de 10 zile,dar trebuie sa calculam si ziua pronuntarii?)
~ final discuție ~