avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cale de atac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cale de atac?

Buna ziua am o intrebare. am avut un proces penal in data 01.02.2012. la judecatorie a ramas in pronuntare. spuneti-mi va rog la pronuntare este deja redactata hotararea sau in cat timp aproximativ sa poate redacta. si in cat timp pot sa fac recurs la tribunal de la data pronuntari, care este termenul maxim? va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 16:59, 20 Ianuarie 2012
se poate lua certificat de grefa, daca va intereseaza asta. recursul este de obicei la 15 zile de la data comunicarii hot. jud.
In penal nu exista termenul de recurs de 15 zile ci de 10 zile.
Termenul de recurs curge, dupa caz, de la pronuntare sau de la comunicare.
Daca sunteti parte in proces si ati fost prezent la dezbateri sau la pronuntare, termenul va curge de la pronuntare. Daca ati lipsit atat de la dezbateri cat si de la pronuntare, termenul curge de la comunicarea copiei de pe dispozitivul hotararii atacate.
In situatia in care nu sunteti parte in proces, termenul curge de la pronuntarea incheierii prin care s-a dispus cu privire la cheltuielile judiciare sau cel mai tarziu in 10 zile de la pronuntarea sentintei prin care s-a solutionat cauza. deoarece nu vi se comunica hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)
Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca DCristianC DCristianC daca la ultimul termen al unui proces judecatorul spune ca sentinta e in pronuntare, hotararea judecatoreasca imi vine la domiciliu? daca da in cat timp ... (vezi toată discuția)