-din mult dezbatuta si controversata lege privind diminuarea salariului cu 25%, am inteles ca se reduce salariul tarifar (de incadrare) cu 25%, cand de fapt sau redus si toate sporurile; de vechime, de fidelitate etc. cu 25%; ESTE LEGAL?
nu prea se mai stie in tara asta ce e legal si ce nu...;) parerea mea este ca nu este legal, insa ramane asa cum am spus, ce mai e legal in tara asta :-/ Se pare ca devine mai legal sa fi evazionist decat om cinstit #-o
Legea 118/2010 spune cam asa:
Art. 1 (1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%.
Ori, cum in baza Legii 330/2009 si OUG 1/2010 majoritatea sporurilor au fost incluse in salariul de incadrare/baza, reducerea le afecteaza si pe ele, din pacate.
Salar
mihatoc
sunt profesor suplinitor incadrat cu un salar de baza de 648ron pe luna , dar nu cu norma intreaga ci cu 75%
este legal ca si mie sa mi se reduca cu 25% ... (vezi toată discuția)