avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuarea salariului cu 25%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuarea salariului cu 25%

-din mult dezbatuta si controversata lege privind diminuarea salariului cu 25%, am inteles ca se reduce salariul tarifar (de incadrare) cu 25%, cand de fapt sau redus si toate sporurile; de vechime, de fidelitate etc. cu 25%; ESTE LEGAL?
Cel mai recent răspuns: BMM , utilizator 15:01, 13 Septembrie 2010
nu prea se mai stie in tara asta ce e legal si ce nu...;) parerea mea este ca nu este legal, insa ramane asa cum am spus, ce mai e legal in tara asta :-/ Se pare ca devine mai legal sa fi evazionist decat om cinstit #-o
Legea 118/2010 spune cam asa:
Art. 1
(1) Cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%.
Ori, cum in baza Legii 330/2009 si OUG 1/2010 majoritatea sporurilor au fost incluse in salariul de incadrare/baza, reducerea le afecteaza si pe ele, din pacate.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea cu 25% in vederea restabilirii echilibrului bugetar ana-lili ana-lili Considerati ca al 13-lea salar pentru 2009, acordat in luna iulie 2010, intra sub incidenta leg.118/2010. Se aplica reducerea de 25% si la acesta? (vezi toată discuția)
Modalitatea reducerii salariilor cu 25% daniela- lenuta daniela- lenuta Bună seara! Legea 118/2010, art.1 prevede reducerea salariilor de incadrare, inclusiv sporuri și alte drepturi salariale stabilite în bazab Legii ... (vezi toată discuția)
Salar mihatoc mihatoc sunt profesor suplinitor incadrat cu un salar de baza de 648ron pe luna , dar nu cu norma intreaga ci cu 75% este legal ca si mie sa mi se reduca cu 25% ... (vezi toată discuția)