avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

societate recuperari creante

Bunaziua , am si eu o problema cu cei de la eosksi . Am avut un abonament la Orange incheiat in anul 2004 , iar in anul 2005 imi amintesc ca mi-au inchis abonamentul pt. neplata dar eu inca nu aveam emisa factura . Deci m-am prezentat la un sediu Orange si am cerut lamuriri . M-au tot prostit ca ba e o gresala ba mi-au dat o alta cartela tot cu nr respectiv spunandu-mi ca este cartela defecta si sa astept 48 de ore ca ma vor reconecta.Am asteptat si nu m-au reconectat asa ca m-am dus la ei iarasi si am cerut rezilierea contractului dar nu s-a putut si astfel le-am trantit cartela pe masa si am plecat. Binenteles ultima factura , cred ca luna iunie sau mai anul 2005 , de cred 60 de lei , nu am mai platit-o.Acum de cateva luni m-au contactat cei de la EOSKSI si eu le-am spus ca le dau un nr de fax sau o adresa de mail (ceeace le-am si dat) unde ii rog sa imi trimita o dovada a datoriei mele si bine-nteles ca nu am primit nimic. Azi au sunat-o pe cumnata mea de la o firma de avocatura din bucuresti , s-au prezentat ca fiind firma de avocatura Darie numai stiu cum , si au rugat-o sa imi transmita un nr de telefon la care sa ii sun de urgenta. Sincer nu am incredere in asa ceva deoarece la celalalt capat de fir poate sa fie oricine . Ce ma sfatuiti sa fac ? As dori sa fac o complectare la mesajul anterior. Am tot citit pe forum despre faptul ca aceste datorii se prescriu asta in anumite conitii. Deci as dori si eu sa va intreb daca eu am vorbit cu cei de la eosksi si le-am explicat ca eu nu cred ca am vre-o datorie fata de ei sau Orange si le-am furnizat o adresa de mail la care i-am rugat sa imi faca dovada datoriei mele spunandu-le ca daca fac acest lucu eu voi plati , atunci se considera intrerupta prescrierea datoriei mele ? acum ei spun ca in urma cu cateva luni au vorbit cu sotul meu si acesta le-a spus ca voi plati .poate sa faca un angajament de plata altcineva in numele meu ? mentionez ca nu s-a semnat nimic dupa cum spun si ei ca au vorbit cu sotul la telefon si ca au inregistrat comvorbirea . ce as putea face ?
va multumesc anticipat .

Cel mai recent răspuns: c79 , utilizator 13:09, 2 Septembrie 2010
sa-i ignorati cu gratie!
recunosterile verbale nu intrerup prescriptia, cu atat mai mult cu cat au fost facute de ... sot.
nici angajamentele de plata semnate de altcineva nu au legatura cu prescriptia respectiva.
nici furnizarea de numere de fax sau raspunsul scris "nu stiu despre ce datorie e vorba, va rog detaliati" nu intrerup prescriptia.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
smeagull, utilizator
Eu va sfatuiesc sa cereti dovezi scrise care sa justifice datoria, iar pana atunci sa nu platiti absolut nimic. Nu acceptati nici esalonari. Dupa cum spuneti, datoria este prescrisa si nu este certa. Daca va este greu sa gestionati "comunicarea' cu cei de la Eos, avand in vedere ca folosesc tot felul de amenintari etc, angajati un avocat iar lucrurile se vor schimba.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
auzisem mai demult pe cineva care le canta la telefon recuperatorilor :)
si nu avea voce.
:))
nu-i luati in seama, doamna. datorie sau nu, e prescrisa.
sa va sune cumnata, sa-l sune pe sot.. sa nu va dea detalii despre suma pe care o cer... ce metode au si astia
multumesc pt raspunsurile prompte . asa am sa fac , am sa ii ignor si sper ca vor inceta sa mai sune cumnate sau vecini. este vorba de o factura neachitata din anul 2005 in valoare de circa 60 de lei care ei spun ca acum datorita penalitatilor este de 490 de lei . aazi i-au spus cumnatei sa imi transmita ca vor afla ei unde locuiesc de la primarie. oricum sper sa se termine odata ce datoria este prescrisa pana cand vor tot suna pe la cumnate si vecini? iar ei ma ameninta cu executare silita si ca imi vor gasi adresa prin primarie , dar eu nu am nimic in proprietate doar o masina de spalat care este si ea veche si mentionez ca nu lucrez si nu am nici un venit . doar sotul lucreaza si a fost amenintat ca i se v-a face lui oprire pe salar. se poate asa ceva ? incaodata multumesc pt lamuriri

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Sa platesc sau nu debitul catre orange? Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2002 s-a emis o factura orange care nu a mai fost achitata.Pana acum doua saptamani nu am mai primit nimic in ... (vezi toată discuția)
Daune morale eosksi&orangeromania gabitzuel gabitzuel Buna ziua, Va deranjez cu o mica problema sper ca cineva sa ma poata indruma. In urma cu ceva luni mai precis martie 2014, primesc o scrisoare de la eos ... (vezi toată discuția)