Sunt producator de case de lemn si am vandut la o persoana fizica in Franta o asemenea casa. In contract pretul cuprinde : casa + montaj + comision ptr.un intermediar. Problema pe care o am acum este legata de TVA. Trebuie sa-l trec pe factura?..Unii spun ca da pentru ca ar fi similara cu o livrare interna.Nu exista nici o alta modalitate de plata a TVA? poate in Franta? Sau poate sunt alte reglementari cu privire la TVA-ul pentru case? multumesc
Tva doar pt livrare sau pentru toate serviciile? TVA platit in Romania sau Franta? teoretic il poate plati oriunde in UE...preferabil cred k o sa fie in Franta...e cam complicat...trebuie tratat cu clientul tau ...sa vezi ce restrictii/obligatii financiare are el :D
Clientul pretinde ca el s-a interesat la Fisc si nu are obligatia platii de TVA nici aici si nici acolo. Apoi se pare ca ar exista totusi o reglementare care prevede ca in cazul vanzarilor de case direct la beneficiari p.f ar fi scutite de plata TVA...#-o
Cat priveste factura...pe aceasta apare doar pozitia casa, existand insa un contract in care se precizeaza ca pretul x include: casa, montaj si comision catre un intermediar fara a mentiona valori concrete:D