avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... livrare intracomunitara cu tva sau fara?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

livrare intracomunitara cu tva sau fara?

Sunt producator de case de lemn si am vandut la o persoana fizica in Franta o asemenea casa. In contract pretul cuprinde : casa + montaj + comision ptr.un intermediar. Problema pe care o am acum este legata de TVA. Trebuie sa-l trec pe factura?..Unii spun ca da pentru ca ar fi similara cu o livrare interna.Nu exista nici o alta modalitate de plata a TVA? poate in Franta? Sau poate sunt alte reglementari cu privire la TVA-ul pentru case? multumesc
Cel mai recent răspuns: lclclc , utilizator 18:27, 19 Noiembrie 2007
Tva doar pt livrare sau pentru toate serviciile? TVA platit in Romania sau Franta? teoretic il poate plati oriunde in UE...preferabil cred k o sa fie in Franta...e cam complicat...trebuie tratat cu clientul tau ...sa vezi ce restrictii/obligatii financiare are el :D
Clientul pretinde ca el s-a interesat la Fisc si nu are obligatia platii de TVA nici aici si nici acolo. Apoi se pare ca ar exista totusi o reglementare care prevede ca in cazul vanzarilor de case direct la beneficiari p.f ar fi scutite de plata TVA...#-o
Cat priveste factura...pe aceasta apare doar pozitia casa, existand insa un contract in care se precizeaza ca pretul x include: casa, montaj si comision catre un intermediar fara a mentiona valori concrete:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru un contract expirat elicoidal elicoidal am avut un contract pentru executia trepte din lemn si montajul lor la o casa din Franta contractul era cu o firma din Romania contractul era valabil pe ... (vezi toată discuția)
Agentie turism-tva achizitie bilet intrare parc distractie franta mioara danaila mioara danaila Buna ziua , o agentie de turism a cumparat , platind cu card , un bilet de intrare la un parc de distractii din Franta. Biletul a fost achizitionat la ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in privinta urmatoarei probleme: Sunt o SC platitoare de TVA in Romania si fac livrari de produse finite de lemn in Italia. ... (vezi toată discuția)