avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luarea in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luarea in spatiu

Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Ca urmare a deceselor parintilor mei, eu si fratele meu am devenit mostenitori, am facut act de succesiune, s-au facut doua acte unul al lui si unul al meu, dar practic nu scrie ce anume mie si ce anume lui, doar ca 50%din bunuri imi revin mie, respectiv 50% lui. (este vorba de un apartament si bunurile din el). Ah...si eu am plecat din apartament ca sa evitam cearta, dar cu tot cu acte De un an sta cu cineva acolo, acum cateva saptamani s-a insurat, si presupun ca urmare a casatoriei, trebuie sa ii faca mutatie acolo, adica sa o ia in spatiu. Daca eu nu sunt de acord, fratele poate sa o ia in spatiu in partea lui? Sau trebuie sa imi dau si eu acordul?Daca ii face domiciuliul aolo, ea beneficiaza de mult mai multe conditi si drepturi si nu vreau sa ii dau acest drept. Banii nu vrea sa imi dea, ca sa ii las apartamentul, si nici eu nu vreau sa ii dau actele in orginal, daca nu imi da banutii! Ce imi recomandati? Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: anirki , utilizator 14:15, 2 Septembrie 2010
avind calitatea de mostenitor si certificatul, calea cea mai sigura de rezolvare a problemei locative este iesirea din indiviziune, pe cale judecatoreasca sau prin buna invoiala.
Dar pana sa ajung pe cale judecatoreasca ei pot face ceva in sensul acesta daca nu acte?
nici nu au nici un interes sa faca ceva, cat stau bine merci.
trebuie sa faceti partaj in instanta, daca doriti sa luati jumatatea dvs din valoarea ap. pt bunurile din casa ar fi trebuit sa faceti un inventar.
pe sotia lui o poate lua in spatiu, fara aprobarea dvs
dar daca nu au nici un act, poate sa o ia in alt fel in spatiu, adica ma refer ca nici el nu are actele in original, poate sa o ia doar printr-o declaratie??????
fara act de proprietate n-o poate lua. dar cu certificatul de mostenitor poate solicita un duplicat

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile Fanel99 Fanel99 Am un frate mai mic care are datorii la trei banci,a luat creditele si acum nu poate plati el este insurat locuieste la sotie dar creditele figureaza cu adresa ... (vezi toată discuția)
Mostenire , copil minor, partaj CristinaGabrielaTrn CristinaGabrielaTrn Pe acurt : tatal meu a decedat acum doi ani . Mostenitori : eu majora si un copil minor de 5 ani ( frati doar dupa tata ) . Tatal era divortat la momentul ... (vezi toată discuția)
Drept la propietate bogdan64 bogdan64 Suntem trei frati majori, nu exista intelegere,avem um apartament care e pe numele tatalui nostru care e mort(nu sa facut succesiunea),fratele cel mic si a ... (vezi toată discuția)