avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui executor judecatoresc,si cum se procedeaza?

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:20, 3 Septembrie 2010
Plangerea am depus-o luna trecuta si pana acum am fost citata la politie si am dat o declaratie,urmand sa merg si cu 2 din copii,fiica mai mare care este majora si baiatul cu mine pt ca mai este minor.Prin executarea silita,in cazul ca el nu are venituri(sau nu vrea sa declare venituri,prin anumite tertipuri)se poate sa i se ia din partea lui de casa?
Fiica mea mai mare s-a inscris la facultate dar a renuntat in primavara nemaiavand bani sa-i platesc,dar doreste sa se inscrie din acest an la distanta,la FF,mai poate sa primeasca pensie alimentara in cazul asta?hotararea definitiva de divort este din febr.2009,iar dreptul de a primi pensie s-a stabilit cu incepere din 31 iulie 2008,deci cred ca nu sa prescris
urmarea cursurilor la FF nu mai da dreptul la pensie. doar cursurile la zi.
nu, nu s-a prescris nimic.
da., se poate sa i se ia sotului partea din casa (prin vanzare de catre executorul judecatoresc, daca se gaseste cine sa o cumpere)
Nu mi se pare normal ca pt FF nu se acorda,ca doar tot scoala este si se plateste la fel,dar probabil ca pt ca are posibilitatea de a se angaja.In cazul cursurilor la zi,daca este angajata,primeste pensie?
Nu s-a facut partajul,daca se face dupa ce s-a incheiat procesul pt plata pensiei retroactiv,la procesul de partaj se poate sa se ia in calcul acest lucru daca fostul sot demonstreaza ca nu are venituri(poate un procentaj maii mare pt mine si copii la stabilirea partajului?)?
Nu se acorda pensie alimentara daca minorul are posibilitatea sa se intretina (1. e la ff, cu sau fara servici, 2. e la zi, dar cu servici).

Pensia alimentara pentru copii nu are nicio legatura cu partajul intre parinti!
Adica: 1. la partaj se impart bunurile comune ale dvs. si ale fostului sot. Copii nu sunt proprietari ai acestor bunuri, si nu pot deveni proprietarii lor.
2. pensia alimentara e datorata de tata copiilor, fara legatura cu bucata de casa ca re apertine mamei. ceea ce sotul datoreaza prin executare silita a pensiei, el datireaza copiilor, nu mamei.
Pensia este a copiilor (niciodata a dvs.), iar casa a dvs. si a sotului (niciodata a copiilor).

Iar pentru pensie retroactiv, nu mai aveti ce proces sa se incheie. doar executarea silita, in baza procesului care s-a incheiat deja cu stabilirea pensiei prin hot. jud.
faceti plangere la polie este cel mai usor de obtinut pensia datorata conform hotararii.

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Executare pensie alimentara ContSters329251 ContSters329251 Fostul sot nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta (nici nu i-am cerut pana acum, avand in vedere ca suma e f mica iar prin partaj mi-au revenit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita deloc timp de 16 ani koryna2007 koryna2007 in cazul in care tatal a fost obligat prin hotarare judecatoreasca definitiva la plata pensiei alimentare catre cei doi copii incredintati mamei spre crestere, ... (vezi toată discuția)